Waterleiding Werknemers Organisatie eist tariefaanpassing water

Rudi Baarh, voorzitter van de Surinaamse Waterleiding Werknemers Organisatie, laat weten dat een brandbrief is gericht aan de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). De werknemers hebben het bedrijf twee weken de ruimte gegeven om zaken met betrekking tot hun CAO in orde te maken.

‘Als wij daarna niet kunnen praten, dan hebben wij een probleem en zullen acties volgen’, laat Baarh weten. De eisen zijn ook gestuurd naar de minister, vervolgt Baarh. Hij benadrukt nog steeds de voorzitter van de bond te zijn, maar merkt ook op dat er nog een groep is die zich bezighoud met de kwestie. ‘Ik ben nog steeds voorzitter’, licht Baarh toe.

Hij wijst erop dat de tarieven aangepast moeten worden om aan de CAO-eisen te kunnen voldoen. ‘De CAO van 2020 moet afgerond worden, maar we zijn al in augustus’, merkt de voorzitter van de bond op.

De prijsaanpassing is nodig volgens Baarh, omdat de huidige tarieven ver onder de kostprijs zijn. Volgens de bondsvoorzitter is het dan ook logisch dat er een prijsaanpassing komt. Waar het aan ligt dat dit nog niet is gebeurd weet Baahr niet. De directeur van SWM kon niet worden bereikt voor een reactive.

RB

error: Kopiëren mag niet!