Douane Schiphol ontdekt twee uit ei gekropen kuikentjes in postpakket uit Suriname

De Douane op Schiphol is gewend aan het nu en dan onderscheppen van bijvoorbeeld een hoeveelheid cocaine, maar wat deze week werd ontdekt hield niemand voor mogelijk en heeft gezorgd voor een nog onbeantwoorde vraag: waarom?

Medewerkers van de Douane ontdekten tijdens een routinecontrole twee levende kuikentjes in een postpakket uit Suriname. De Douane-medewerkers hadden gepiep gehoord uit een postpakket. In het pakket bleken twee eieren te zijn opengebroken, waarop de twee kuikentjes eruit waren gekropen.

De kuikentjes werden opgehaald door de Dierenambulance Amsterdam, die korte tijd later bekend maakte dat een van de kuikentjes het niet had overleefd.

Volgens de Amsterdamse Dierenambulance ging het om bevruchte eieren. Onder een door de Dierenambulance op haar Twitter-pagina geplaatst bericht over de opmerkelijke vondst op Schiphol stromen de reacties binnen. Overigens, het schijnt vaker te gebeuren dat eieren vanuit Suriname naar Nederland worden gestuurd, omdat er kennelijk een markt voor is.

PK

error: Kopiëren mag niet!