Daniel Craig kreeg 100 miljoen dollar van Netflix, waarmee hij dit jaar de best betaalde acteur is. Dit zijn de andere best verdienende sterren in Hollywood.

In de jaren negentig was het een groot probleem toen Jim Carrey $ 20 miljoen begon te verdienen voor een enkele film. Nu, dat bedrag lijkt bijna een kleine verandering.

Met de geboorte van streamingdiensten zijn de salarissen van filmsterren omhooggeschoten. Een grote reden daarvoor is omdat streamers graag
Netflix
en Amazon moeten hun sterren compenseren met een enorme vooruitbetaling, omdat ze geen backend-deals kunnen bengelen (waar sterren meer kunnen verdienen dan hun basissalaris op basis van box-office-prestaties) zoals studio’s die traditionele theatrale releases doen.

Het heeft geleid tot grote salarissen voor Daniel Craig om te schitteren in de volgende twee ‘Knives Out’-films, die naar Netflix zijn verhuisd. De streaminggigant zal ook betalen voor de diensten van Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in Adam McKay’s “Don’t Look Up”.

Sterren als Denzel Washington (“The Little Things”) en Will Smith (“King Richard”) krijgen echter nog steeds veel geld voor hun traditionele, in de bioscoop uitgebrachte films.

Dit zijn de best betaalde acteurssalarissen in Hollywood op dit moment, volgens Variety.

De whodunit van Rian Johnson, met Craig als privédetective Benoit Blanc, verdiende veel geld aan de kassa voor Lionsgate toen het in 2019 werd geopend en een Oscar-nominatie voor beste scenarioschrijven voor Johnson.

Dat was genoeg voor Netflix om in te grijpen en de rechten op de film te kopen voor een gerapporteerde $ 450 miljoen om er een franchise van te maken.

Craig zal weglopen met meer dan $ 100 miljoen wanneer de productie van de films is afgerond – met een toekomstig potentieel voor nog meer, als Netflix besluit dat ze extra sequels willen.

Johnson werkt samen met ‘Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw’-scenarist Chris Morgan om een ​​actie-avonturenfilm met vakantiethema voor Amazon te leveren, die momenteel gepland staat voor een geplande kerstpremière in 2023.

Dat is een aardig bedrag van de 22 miljoen dollar die hij zal verdienen voor Netflix’ Red Notice, de aanstaande actiefilm waarin hij later dit jaar samen met Gal Gadot en Ryan Reynolds de hoofdrol speelt.

Smith is al tientallen jaren een van de best betaalde acteurs. Dat zal doorgaan met zijn laatste rol in de aankomende film “King Richard”, waarin hij de vader van Venus en Serena Williams speelt. Het komt uit in de bioscoop op 19 november, met een gelijktijdige streaming-release van een maand op
HBO Max
.

Net als Smith heeft de decennia-oude kaskraker van Washington ertoe geleid dat hij enorme cheques heeft verdiend. Dat was ook het geval bij zijn optreden in 2021 als getroebleerde detective in “The Little Things”, dat een maand lang in de bioscoop en tegelijkertijd op HBO Max werd uitgebracht.

DiCaprio is eindelijk gepakt door Netflix en om hem te pakken te krijgen, moesten ze betalen.

Voor de komende “Don’t Look Up”, schittert hij tegenover Jennifer Lawrence. De twee spelen astronomen die de wereld proberen te waarschuwen dat een komeet op weg is om de aarde te vernietigen. DiCaprio verdiende een van zijn grootste beloningen ooit voor de rol.

Lawrence is de eerste vrouwelijke acteur die op deze lijst verschijnt.

Ze krijgt $ 5 miljoen minder betaald dan de $ 30 miljoen waarmee DiCaprio zal weglopen om te schitteren in hun donkere Netflix-komedie.

Roberts zal een grote cheque overhandigen om tegenover Denzel Washington te schitteren in dit Netflix-drama dat de levens van twee families gedurende een lang weekend onderzoekt.

Roberts speelt de vrouw van de familie die een huis huurde, en Washington speelt de huiseigenaar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: