100.000 doses Pfizer-vaccins arriveren in Suriname

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ontvangen vrijdag 20 augustus een donatie van meer dan 100.000 doses Pfizer vaccins uit de VS.

De donatie komt voort uit gezamenlijke inspanningen eerder dit jaar tussen de toenmalige voorzitter van de CARICOM, premier Keith Rowley (Trinidad and Tobago) en de Amerikaanse president Joseph Biden, technisch bijgestaan door het Caribbean Public Health Agency (CARPHA) en het CARICOM-secretariaat.

Als onderdeel van een wereldwijde distributie van 55 miljoen doses aan vaccins zei president Biden toe ook een schenking te doen aan de Caribische gemeenschap. De vaccins zullen op de Johan Adolf Pengelluchthaven worden overhandigd door de ambassadeur van de VS, Karen Williams, aan de ministers Ramdin en Ramadhin. Hierna zal het ministerie van Volksgezondheid de bestemming en distributie verder coördineren.  

error: Kopiëren mag niet!