Henrietre Helouise Soesman viert haar 100e verjaardag

Henrietre Helouise Soesman heeft haar 100e verjaardag mogen vieren, zo meldt het Burger Informatie Centrum van het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost.

Districtscommissaris Ricardo Bhola bracht de felicitaties over en overhandigde tevens een enveloppe met inhoud. Henrietre is weduwe van de heer Welch, J. T. In 1941 stapten zij in het huwelijksbootje. Zij heeft 4 kinderen, 2 zonen en 2 dochters. Daarnaast heeft de 100-jarige 7 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen.

Na het huwelijk heeft Henriette gewoond in Marowijne en Coronie, omdat haar man hoofdonderwijzer was in die districten. Het hoogte punt in haar leven was de geboorte van haar kinderen en het diepte punt het overlijden van haar echtgenoot, zoon en schoonzoon.

Zij heeft veel gereisd, onder andere naar de Verenigde Staten, Europa en Brazilië. Op 90-jarige leeftijd heeft zij een familiecruise gemaakt en haar laatste buitenlandse trip was in 2014 naar de VS.

error: Kopiëren mag niet!