Duizenden inwoners gedwongen om bosbranden Californië te ontvluchten

Bosbranden in Noord-Californië bedreigen duizenden huizen en leiden tot uitgebreide evacuatiebevelen en waarschuwingen, evenals stroomuitval om te voorkomen dat nutsvoorzieningen nieuwe branden veroorzaken bij harde wind.

De droogte-uitgedroogde regio zou tot en met donderdag rode vlagwaarschuwingen krijgen voor gevaarlijk harde wind en heet, droog weer.

Die omstandigheden hebben geleid tot een dozijn ongecontroleerde bosbranden, waaronder de maand oude Dixie-brand en de nabijgelegen Caldor-brand in de noordelijke Sierra Nevada die een groot deel van de kleine landelijke steden Greenville en Grizzly Flats verbrandde.

Het Dixie-vuur is het eerste dat van oost naar west is gebrand over de ruggengraat van Californië, waar de Sierra Nevada en de Cascade-bergen samenkomen. Het had meer dan 2.500 vierkante kilometer (1.000 vierkante mijl) verbrand en was slechts een derde bevatte, zei AP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: