Lewandowski scoort twee keer terwijl Bayern Dortmund verslaat in Super Cup

Robert Lewandowski scoorde twee keer toen Bayern München dinsdag de Duitse Super Cup behield met een 3-1 overwinning op Borussia Dortmund in een hoog tempo.

Lewandowski zette Bayern op voorsprong met een kogelkopbal op Signal Iduna Park voordat Thomas Muller de voorsprong van de bezoekers verdubbelde en er net na rust 2-0 van maakte.

Dortmund-aanvoerder Marco Reus trok een doelpunt terug toen hij een prachtig schot binnen de paal krulde voordat Lewandowski de wedstrijd besliste.

De 32-jarige scoorde nu 24 doelpunten in evenveel wedstrijden tegen Dortmund, waar hij van 2010-2014 vier jaar speelde.

Bayern heeft nu al hun laatste zes wedstrijden tegen Dortmund gewonnen.

Het was een welkome overwinning voor Bayern, dat in vier vriendschappelijke wedstrijden voorafgaand aan het seizoen puntloos was voordat hij afgelopen vrijdag de openingswedstrijd van het nieuwe Bundesliga-seizoen met 1-1 gelijkspeelde tegen Borussia Mönchengladbach.

Nieuwe coach Julian Nagelsmann heeft een trofee verdiend, die Bayern vorig jaar ook won tegen Dortmund in München, met zijn eerste overwinning in de wacht.

Erling Braut Haaland en de 16-jarige Dortmund-spits Youssoufa Moukoko kregen elk doelpunten buitenspel aan weerszijden van de rust.

Beide teams droegen zwarte armbanden uit respect voor de legendarische Bayern-spits Gerd Müller, die zondag op 75-jarige leeftijd overleed.

Tijdens de warming-up droeg de Bayern-ploeg shirts met de naam van Muller en nummer 9 op de rug.

Gestage regen deed weinig om de elektrische sfeer te temperen, want de gemoederen raakten snel gerafeld, met drie gele kaarten uitgedeeld in de eerste helft.

Dortmund had de beste vroege kans toen de Engelse middenvelder Jude Bellingham in de 20e minuut een pass door de verdediging naar Reus haalde, maar Bayern-doelman Manuel Neuer blokkeerde het schot met zijn voet.

Moukoko had vervolgens de bal in de 36e minuut van een pass van Haaland, maar werd geweigerd door een buitenspelvlag.

Lewandowski zette Bayern vier minuten voor rust op voorsprong, perfect timing van zijn aanloop naar het strafschopgebied om een ​​rake voorzet van Serge Gnabry naar huis te leiden.

Bayern breidde hun voorsprong vier minuten in de tweede helft uit toen Lewandowski er niet in slaagde om verbinding te maken met een voorzet van Alphonso Davies en Muller de losse bal binnensleepte.

Haaland versloeg Neuer drie minuten later, maar ook zijn inzet werd afgekeurd.

Dortmund trok echter een doelpunt terug toen Bellingham Reus in de ruimte zag en hij ontketende een uitstekende aanval in de hoek met nog 26 minuten te gaan.

Echter, Lewandowski eindigde de gelijkspel als een wedstrijd, nadat Bayern profiteerde van een zeldzame fout in de Dortmund-defensie.

Centrale verdediger Manuel Akanji speelde een luie pass die snel werd opgepakt en werkte naar Lewandowski, die naar huis ging en Dortmund in de 74e minuut de wind uit de zeilen nam.