Box Office: ‘Free Guy’ debuteert op nummer 1 met een verrassend sterke $ 28,4 miljoen

Ondanks de bezorgdheid dat de delta-variant bioscoopbezoekers thuis zou houden, had Ryan Reynolds’ sci-fi actiekomedie ‘Free Guy’ een beter dan verwachte start aan de binnenlandse kassa.

De film, van Disney en 20th Century Studios, verzamelde $ 26 miljoen van 4.165 Noord-Amerikaanse theaters. Gezien het productiebudget van meer dan $ 100 miljoen, zou die kaartverkoop niet veel zijn om te vieren in pre-pandemische tijden, maar het is geen slecht resultaat aangezien een plaag de wereld overspoelt.

In het buitenland verzamelde “Free Guy” $ 22,5 miljoen voor een wereldwijd totaal van $ 51 miljoen.

“Free Guy” markeert een interessante test voor de filmtentoonstellingsindustrie omdat het uitsluitend in theaters speelt, wat tegenwoordig een zeldzaamheid is. Veel spraakmakende films die tijdens de pandemie in première gingen, zoals Marvel’s “Black Widow” en “The Suicide Squad”, waren op dezelfde dag als hun theaterdebuut beschikbaar op streamingplatforms. De weinige films die alleen in de bioscoop worden aangeboden, zoals Universal’s “F9”, Emily Blunt en John Krasinski’s opvolger “A Quiet Place Part II” en Paramount’s “G.I. Joe’ oorsprongsverhaal ‘Snake Eyes’ waren elk vervolg op populaire filmfranchises, in tegenstelling tot ‘Free Guy’, dat gebaseerd is op een origineel concept en geen deel uitmaakt van een bestaand filmuniversum.

De andere nieuwe landelijke releases van dit weekend, Sony’s thriller “Don’t Breathe 2” en MGM’s Aretha Franklin-biopic “Respect”, kwamen allemaal in lijn met de verwachtingen, hoewel geen van beide veel de kaartkopers aanmoedigde.

Het vervolg op “Don’t Breathe” behaalde de tweede plaats in de box office-hitlijsten en verdiende $ 10,6 miljoen op 3.005 locaties in de eerste drie dagen van release. Met een budget van $ 15 miljoen is het een goede start voor de R-rated film die zich afspeelt na een dodelijke inbraak. Het is echter een scherpe daling ten opzichte van zijn voorganger, “Don’t Breathe” uit 2016, die debuteerde op $ 26,4 miljoen en eindigde met $ 89 miljoen in Noord-Amerika en $ 157 miljoen wereldwijd.

“Respect” behaalde de nummer 4 plek, met $ 8,8 miljoen aan kaartverkoop van 3.207 schermen in de VS en Canada. De film, met in de hoofdrol Jennifer Hudson als de Queen of Soul, kreeg goede maar geen geweldige recensies, en het kan moeilijk zijn om winstgevend te worden in zijn theatrale run, gezien het prijskaartje van $ 55 miljoen. “Respect” resoneerde echter met het publiek en leverde een sterke “A” CinemaScore op, die de film een ​​lang leven op het grote scherm zou kunnen geven.

“Respect” eindigde het weekend achter Disney’s “Jungle Cruise”, nu in zijn derde weekend van release. De gezinsvriendelijke tentpaal, geleid door Dwayne Johnson en Emily Blunt, voegde nog eens $ 9 miljoen toe aan zijn binnenlandse telling, die momenteel op $ 82 miljoen staat. Wereldwijd heeft “Jungle Cruise” tot nu toe $ 154 miljoen opgebracht.

De top vijf wordt afgerond met “The Suicide Squad” met $ 7,7 miljoen op 4.019 locaties, wat neerkomt op een brutale daling van 72% ten opzichte van het inaugurele weekend. De stripboekaanpassing, gebaseerd op een groep minder dan gewenste superschurken, staat momenteel op HBO Max en heeft tot nu toe $ 42 miljoen verdiend aan de binnenlandse kassa.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: