Waldy Simson brengt in Suriname gemaakte video’s uit

Kunstenaar Waldy Simson is actief bezig. In gesprek met Dagblad Suriname zegt hij, dat zeer recent de eerste video’s zijn verschenen die in Suriname door hem zijn gemaakt:

– Calendar Waldy Simson 1

– Portraits Made In Belgium By Waldy Simson

– The Little Storage Made By Waldy Simson en

– Three Profiles Made By Waldy Simson.

Via de video’s verschaft Simson informatie over kunstzinnige projecten die hij niet lang terug heeft uitgevoerd in België en in Suriname. Bij het maken van de video’s is Simson enigszins experimenteel bezig geweest met geluid binnen de mogelijkheden van het programma waarmee hij de video’s geproduceerd heeft. 

Door het gebruik van muziek van Naks Kaseko Loco heeft Simson een onvervalste Surinaamse tint kunnen geven aan de video’s. Groot is daarom zijn dank aan Siegmien Staphorst, de directrice van de Surinaamse culturele vereniging Naks. Henny Panka en aan alle overige leden van Naks Kaseko Loco voor het mogen gebruiken van hun muziek. Speciale dank gaat uit naar Vaisal Yard zonder wiens bijdragen de eerder genoemde video’s nimmer tot stand zouden zijn gekomen.

De video’s zijn te bekijken via de YouTube kanaal van Simson Waldy.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: