Gouden huwelijk echtpaar Boedjawan-Rambharos

Het echtpaar Boedjawan-Rambharos was onlangs 50 jaar getrouwd. Het Burger Informatie Centrum van het commissariaat Wanica Zuid-Oost laat weten, dat het echtpaar bezoek kreeg van de districtscommissaris van Wanica Zuid-Oost, Mohamed S. Goelaman, die vergezeld was van de districtssecretaris Stephen Dompig. Het echtpaar ontving een felicitatiekaart, een bloemstuk en een ingelijste foto. De middelen die gepaard gaan bij zo’n mijlpaal worden overgemaakt op een bank rekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

Echtgenoot Boedjawan, Dharmradj is geboren op 31 januari 1951 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van 7 kinderen waarvan hij de jongste is. Hij heeft de O.S. Penny & Jon school doorlopen en behaalde zijn getuigschrift. Zijn loopbaan startte hij bij het meubelbedrijf “Boegroe”. Hij vervolgde zijn carrière als fabrieksarbeider bij de Molen N.V. waar hij later promoveerde tot voorwerker en zelfs werd benoemd tot manager vanwege zijn gedrevenheid. Na een bedrijfsstaking werd een ieder ontslagen en moest hij elders zijn heil zoeken. Hij vond een baan bij Rudisa Woninginrichting, eerst als voorwerker en later als magazijnmeester. In zijn jonge jaren kon hij ook best een balletje trappen. Hij was lid/speler van de voetbalverenigingen S.V. Jong Peru en H.V.V.

Echtgenote Rambharos, Koesmawatie is geboren in het district Suriname op 18 januari 1954. Zij bezocht de O.S. Malang. Zij komt uit een gezin van 5 kinderen waarvan zij de 2e is.Voor het huwelijk deed zij aan landbouw, alwaar zij overwegend rijst en groente plantte. Na het huwelijk had zij de zorg over het gezin. Haar hobby’s zijn het planten van bloemen en groenten.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen via de broer van meneer Boedjawan. Hierna gaven zij elkaar het jawoord en voltrok het huwelijk zich op 14 augustus 1971 in het district Suriname. Uit het huwelijk zijn 4 kinderen geboren, 2 zoons en 2 dochters. Ook zijn zij gezegend met 12 kleinkinderen. Als hoogtepunten in het leven van het echtpaar gaven zij aan blij te zijn dat hun kinderen goed terecht zijn gekomen en de vele reizen naar het buitenland. Het echtpaar belijdt het hindoe (Sanatan) geloof, maar vanwege de Covid-19 situatie bezoeken zij de mandir voorlopig niet. Hun huidige activiteit is het kweken van doksen en tuinieren, dit voor eigen gebruik.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: