Verstappen: Nul strafpunten zegt veel over mijn rijgedrag

Max Verstappen zegt dat het feit dat hij nul strafpunten heeft, in tegenstelling tot veel van zijn rivalen, “veel zegt” over zijn rijgedrag.

Verstappen wordt vaak beschuldigd van een agressieve rijstijl, maar de Nederlander heeft momenteel nul strafpunten op zijn Formule 1-superlicentie en vindt zijn stijl “hard”, maar niet “agressief”, althans nu niet.

“Ik heb het gevoel dat ik gewoon hard race”, vertelde de Red Bull-coureur aan The Race.

“Ik heb niet het gevoel dat ik agressief race. Natuurlijk zal ik het moeilijk maken als mensen me proberen te passeren. Ik zal altijd proberen om het ze moeilijk te maken, om ze in moeilijke posities te plaatsen.

“Maar ik denk dat ik me goed bewust ben van waar ik mijn auto kan positioneren en ik ben niet betrokken geweest bij het hebben van een andere auto van de baan. Ik heb nul strafpunten. Ik denk dat dat nogal veel zegt.

“Ik heb mijn hele carrière hard geracet. En de laatste jaren is de agressieve aanpak uit. Ik maak het de mensen alleen maar moeilijker.”

Zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Perez staat samen met McLaren’s Lando Norris op acht strafpunten – hoewel niet elk punt te wijten is aan een overtreding op het circuit.

Ondertussen heeft Verstappens naaste rivaal, Lewis Hamilton, momenteel vier punten op zijn licentie, nadat hij er twee verdiende voor zijn botsing in de eerste ronde tijdens de Britse Grand Prix, waardoor Verstappen uit de race moest.

“Natuurlijk denken sommige mensen daar anders over, maar ik denk eigenlijk dat de racekant een heel sterk punt van mij is en ik weet ook echt hoe ik uit de problemen kan blijven.

“Maar dat heb je niet altijd in handen als andere mensen je inrijden”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar die botsing, waarvan hij beweert dat het niet zijn schuld was: “Ik zal blijven racen zoals ik deed,” voegde hij eraan toe. “Ik had het gevoel dat ik niets verkeerds had gedaan in die strijd.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: