Pliskova verslaat Sabalenka en bereikt finale Montreal

Karolina Pliskova versloeg zaterdag Aryna Sabalenka met 6-3, 6-4 en bereikte daarmee de finale van de National Bank Open.

Pliskova, als vierde geplaatst uit Tsjechië, speelt zondag om de titel tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Camilia Giorgi uit Italië en qualifier Jessica Pegula uit de VS.

Sabalenka, de nummer 3 uit Wit-Rusland, was de hele wedstrijd inconsistent, maakte vijf dubbele fouten en spaarde slechts vier van de zeven breakpunten. Al vroeg in de tweede set gooide ze haar racket gefrustreerd op de grond. Pliskova eindigde met 10 azen.

Sabalenka, die de WTA Tour met azen aanvoert, begon de wedstrijd met een aas, maar had moeite om de service terug te halen van de als zesde gerangschikte Tsjech. Pliskova brak vroeg in de wedstrijd en nam een ​​2-1 voorsprong nadat Sabalenka een lange bal had gestuurd na een uitgebreide rally.

Sabalenka begon halverwege de tweede set tot rust te komen, kwam in de richting van het net en liet vervolgens schoten achter haar tegenstander vallen. Pliskova gebruikte haar sterke opslag om voor te blijven en redde een breakpunt met een aas en twee andere opslagen die Sabalenka niet onder controle had.

Vorige maand versloeg Pliskova Sabalenka in de halve finale van Wimbledon. Ze verloor toen de finale van de Australische Ash Barty.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: