Messi wordt enthousiast ontvangen voordat hij PSG Strasbourg ziet verslaan

Lionel Messi kreeg zaterdag een eerste goede indruk van zijn nieuwe thuis toen hij werd voorgesteld aan een vol stadion van Paris Saint-Germain-fans voordat hij zijn teamgenoten Strasbourg met 4-2 zag verslaan in de Ligue 1 met Kylian Mbappe in de hoofdrol.

Messi ontving een uitbundige ontvangst toen hij samen met PSG’s andere zomeraankopen het veld op rende, met een 48.000-full house begroeting van de zesvoudig Ballon d’Or-winnaar, ondanks de welkomstceremonie die een uur voor de aftrap plaatsvond.

Messi vergezelde collega-rekruten Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum en Achraf Hakimi op een podium op het grasveld van het Parc des Princes, waarbij de flitsende presentatieceremonie de wedstrijd zelf dreigde te overschaduwen.

De Argentijn keek later vanaf de tribune naast Neymar en Angel di Maria – het trio dat nog niet als matchfit werd beschouwd na een lange pauze te hebben genoten na het spelen op de Copa América – terwijl het team van Mauricio Pochettino een soort van angst overleefde om Straatsburg te verslaan en het zijn twee overwinningen uit twee Ligue 1-wedstrijden dit seizoen.

Ze stonden bij de rust met 3-0 voor dankzij doelpunten van Mauro Icardi en Julian Draxler aan weerszijden van een eigen doelpunt van Ludovic Ajorque, maar Kevin Gameiro en Ajorque maakten na de rust de netten om de bezoekers weer in de wedstrijd te brengen.

Pablo Sarabia zorgde echter laat voor de overwinning nadat Straatsburg was teruggebracht tot 10 man in de eerste wedstrijd die werd gespeeld voor een full house in het Parc des Princes sinds voordat de Covid-19-pandemie in maart vorig jaar toesloeg.

Mbappé uitgejouwd voor aftrap
Onder de toeschouwers waren Formule 1-coureur Pierre Gasly, de Franse voormalig Olympisch judokampioen Teddy Riner en NBA-ster Evan Fournier.

Iedereen wilde een glimp opvangen van Messi, maar de Argentijn zal waarschijnlijk pas over een paar weken zijn debuut maken in Parijs.

Hoewel Messi het nieuwe idool is van de PSG-supporters, joelden die fans toen de naam van Mbappé werd voorgelezen door de stadionomroeper voor de aftrap.

De Franse spits staat in de schijnwerpers met speculaties dat hij zal proberen weg te gaan bij PSG voordat de transferperiode sluit – hij heeft tot nu toe geweigerd zijn contract te verlengen, dat aan het einde van het seizoen afloopt.

Mbappé speelde echter een sleutelrol in de overwinning van PSG, die zeker leek vanaf het moment dat Icardi in de derde minuut een voorzet van Abdou Diallo binnenkopte.

Het tweede doelpunt viel in de 25e minuut toen het schot van Mbappe binnenkwam via een wrede afbuiging van het gezicht van Ajorque, en twee minuten later was het de voorzet van Mbappe die door Draxler op de achterpaal werd ingeschoten.

Vernedering voor kampioenen Lille
Desalniettemin trok voormalig PSG-spits Gameiro er niet lang na rust één terug voor Strasbourg met een goed genomen kopbal, en gigantische frontman Ajorque scoorde vervolgens met een eigen kopbal om er 3-2 van te maken.

Mbappé was tussen die doelpunten van dichtbij gekomen en PSG zweette voordat hun tegenstanders verdediger Alexander Djiku negen minuten voor tijd het veld lieten sturen toen een overtreding op Icardi hem een ​​tweede boeking opleverde.

PSG behaalde vervolgens een 4-2 overwinning met nog vier minuten te gaan toen Mbappé naar de naamregel barstte en de bal terugsneed voor invaller Sarabia om te converteren.

Eerder leed Lille — die de verwachtingen tartte om PSG vorig seizoen naar de titel te loodsen — een vernederende 4-0 nederlaag thuis tegen Nice, wiens coach Christophe Galtier in de zomer van de kampioen overkwam.

Galtier hield toezicht op de opmerkelijke titelzege van Lille in mei, maar beëindigde toen zijn drieënhalfjarige samenwerking met de club en ging naar het zuiden om de leiding te nemen over een ambitieuze Nice-outfit die eigendom was van Ineos, de groep die wordt voorgezeten door de Britse miljardair Jim Ratcliffe.

De Denemarken-spits Kasper Dolberg pakte een brace voor Nice, zijn doelpunten kwamen aan weerszijden van een Hicham Boudaoui-aanval en een penalty omgezet door Amine Gouiri.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: