Liverpool te goed voor Norwich bij terugkeer Van Dijk

Virgil van Dijk maakte een winnende terugkeer van een blessure toen Liverpool de 3-0 zege op Norwich maakte om hun Premier League-seizoen op zaterdag te openen.

Diogo Jota, Roberto Firmino en Mohamed Salah waren op doel voor de mannen van Jürgen Klopp toen ze een veelbelovende start maakten van hun zoektocht om de Premier League-titel terug te winnen van Manchester City.

Van Dijk’s kruisbandblessure ontspoorde vorig seizoen de titelverdediging van de Reds en de Nederlander zag eruit als zijn oude zelf toen hij de volle 90 minuten speelde toen hij weer in actie kwam.

Norwich stormde terug naar de top toen hij voor het eerst werd gevraagd door vorig seizoen naar de kampioenschapstitel te ravotten, maar kreeg een grimmige herinnering aan de kloof die ze moeten overbruggen om te concurreren op het niveau van de Premier League.

Teemu Pukki dreigde even voor een schok te zorgen toen zijn krachtige schot op de nabije paal werd gekeerd door Alisson Becker met de beste kans van het openingskwartier.

Maar er was weinig twijfel over de uiteindelijke uitkomst toen Jota in de 26e minuut de score opende.

Salah draaide een voorzet van Trent Alexander-Arnold in het pad van de Portugese aanvaller en zijn schot had door Tim Krul moeten worden gestopt in plaats van door de benen van de Nederlands international te gaan.

Klopp verliet de meerderheid van zijn sterren die in de zomer in internationale toernooien hadden gespeeld, terwijl Firmino en Fabinho op de bank begonnen, terwijl er geen plaats was in de selectie voor Jordan Henderson of Thiago Alcantara.

Het Braziliaanse duo werd op het uur geïntroduceerd en het kostte Firmino slechts vijf minuten om zijn stempel te drukken dankzij Salah’s visie.

Salah maakte het kwadraat om zijn aanvalspartner een eenvoudige afwerking te geven.

Salah scoorde vervolgens in Liverpool’s openingswedstrijd van het seizoen voor het vijfde seizoen op rij.

Een corner viel 16 minuten voor tijd op de rand van het strafschopgebied en de Egyptenaar schoot krachtig langs Krul in de bovenhoek.

Liverpool had wat late heldendaden van Alisson nodig om Van Dijk een schone lei te bezorgen bij zijn terugkeer, terwijl de Braziliaan zich verspreidde om Ben Gibson te blokkeren in een doelpuntengevecht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: