La Liga roundup: Benzema brace vs. Alaves geeft Real Madrid winnende start

Een brace van de Franse ervaren spits Karim Benzema zorgde ervoor dat Real Madrid zaterdag naar een vlieger in La Liga ging, zijn dubbel legde de basis voor een 4-1 overwinning op Alaves, waardoor Carlo Ancelotti het begin van zijn tweede periode met de leiding vierde met een overwinning.

Eeuwige rivalen Barcelona mag dan Lionel Messi hebben verloren, Real bevindt zich zelf in een overgangsperiode, aangezien Zinedine Zidane terugtreedt als coach en centrale defensieve spilfiguren Sergio Ramos en Raphael Varane die respectievelijk naar Messi’s PSG en Manchester United gaan.

Zelfs met hun grote namen nog steeds aan boord, konden beide grootste clubs van Spanje niet voorkomen dat Atletico Madrid vorig seizoen met de titel wegliep.

Maar na aanvankelijk niet te klikken in een doelpuntloze eerste helft, vond Real hun ritme na de herstart toen de terugkerende Gareth Bale Eden Hazard vond die met zijn hak doorging naar Benzema, schipper in afwezigheid van de geblesseerde Marcelo, om binnen 48 minuten naar huis te volleyen.

Bale veegde daarna zijn schrift door met een boeking voor een hoge schoen, maar Real — die hun enige nieuwe gezicht in David Alaba had — liet dat niet toe om de grip die ze gestaag op het spel hadden te verliezen.

Nacho volley binnen van dichtbij na een korte corner van Luka Modric in de 56e minuut en Benzema maakte de 3-0 en in wezen game over net na het uur.

Een penalty van Joselu voor de gastheren was een kleine smet nadat Thibaut Courtois, die voor Real zijn 100e Liga-optreden tussen de palen maakte, John Guidetti neerhaalde.

Maar een kopbal van Vinicius zorgde voor extra glans voor Real’s vierde in blessuretijd.

“Karim een ​​spits noemen is geen recht doen aan hem – hij is een zeer complete speler. Meer dan vijf jaar geleden”, zei Ancelotti.

“In de eerste helft ontbrak het ons aan intensiteit, maar het eerste doelpunt van Karim opende de wedstrijd. Ik wil met intensiteit spelen, met of zonder bal.”

In andere actie zaterdag gingen Cadiz en Levante 1-1 uit elkaar, net als Mallorca en Real Betis, terwijl de wedstrijd tussen Osasuna en Espanyol eindigde in een doelpuntloze patstelling.

Atletico begint zondag aan hun titelverdediging in Celta Vigo in Galicië, terwijl Barcelona het post-Messi-tijdperk begint in Camp Nou tegen Real Sociedad terwijl Sevilla Rayo Vallecano ontvangt.

Er zijn twee wedstrijden op maandag als Villarreal het opneemt tegen Granada terwijl Elche het opneemt tegen Athletic Bilbao.

Valencia kreeg de bal aan het rollen vrijdag en pakte drie punten nadat een vroege penalty van Carlos Soler genoeg was om Getafe met 1-0 te verslaan.