Evergreen Muller is van plan door te spelen voor Duitsland

Wereldbekerwinnaar Thomas Mueller heeft gezegd dat hij niet van plan is zijn schoenen voor Duitsland op te hangen en staat te popelen om verder te spelen onder de nieuwe bondscoach Hansi Flick.

De ster van Bayern München, die volgende maand 32 wordt, werd samen met Mats Hummels teruggeroepen voor de finale van Euro 2020, nadat het paar twee jaar in internationale ballingschap had doorgebracht onder de voormalige Duitse coach Joachim Loew.

Mueller verspeelde een late kans toen Duitsland de finale verliet in een 2-0 nederlaag tegen Engeland in de laatste 16, Loews laatste wedstrijd die de leiding had.

Mueller zegt dat hij het leuk zou vinden om onder Flick, zijn voormalige hoofdcoach bij Bayern, te werken, en staat te popelen om zijn 106 optredens voor Duitsland sinds zijn debuut in 2010 uit te breiden.

Flick’s eerste Duitse wedstrijden die de leiding hebben, zullen begin september drie WK-kwalificatiewedstrijden in 2022 zijn en Mueller wil hierbij betrokken zijn.

“Ik heb aangegeven dat ik wil blijven spelen”, zegt Mueller tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Het was Flick die Mueller in november 2019 weer in de basisopstelling van Bayern herstelde, terwijl de Beierse giganten dat seizoen een drievoudig aantal titels wonnen.

Mueller heeft sindsdien niet meer achterom gekeken, scoorde 11 goals en maakte er nog eens 21 in de Bundesliga.

“Hansi Flick is de coach die mij heeft gepromoveerd bij FC Bayern. Hij heeft me naar een nog hoger niveau gebracht”, zei Mueller vrijdag voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in Mönchengladbach.

Flick was assistent-coach van Loew toen Duitsland het WK 2014 won met Mueller als een belangrijk onderdeel van het team.

De aanvallende middenvelder bewonderde de speelfilosofie van Flick bij Bayern, waarbij hij “tegenstanders verraste als een kudde stieren of terugkwam na een achterstand”.

Flick gaf dinsdag zijn eerste persconferentie als hoofdcoach van Duitsland en bevestigde dat hij doorgaat met plannen met Mueller en Hummels.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: