Duitse voetbal topscorer aller tijden Gerd Müller overleden (75)

Gerd Müller is zondagmorgen 15 augustus op 75-jarige leeftijd overleden, zo meldt zijn voormalige club Bayern München. De Duitser is topscorer aller tijden van de recordkampioen van de Bundesliga. Müller leed al geruime tijd aan Alzheimer.

Müller scoorde tussen 1964 en 1979 566 doelpunten in 607 officiële wedstrijden voor Bayern. Hij werd zeven keer topscorer. Mede door zijn treffers werd Bayern vier keer landskampioen en werd drie keer de Europa Cup I gewonnen. In 62 interlands scoorde Müller 68 keer, waaronder de beruchte winnende goal in de WK-finale van 1974 tegen Nederland (2-1) in het Olympiastadion in München. 

“Het nieuws van het overlijden van Gerd Müller raakt ons allemaal diep”, reageert Oliver Kahn, bestuursvoorzitter van Bayern. “Hij is een van de grootste legendes in de geschiedenis van Bayern. Zijn prestaties zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard en zullen voor altijd deel uitmaken van de geweldige geschiedenis van Bayern en het Duitse voetbal. Als speler en als persoon staat Gerd Müller als geen ander voor Bayern en onze ontwikkeling tot één van de grootste clubs ter wereld. Gerd zit voor altijd in ons hart.”

Müller maakte in het seizoen 1971/1972 een recordaantal van 40 doelpunten in de Bundesliga. Dat record sneuvelde pas het afgelopen seizoen toen Robert Lewandowski met 41 doelpunten topscorer van de Duitse competitie werd. 

Müller verliet Bayern München in 1979 en vertrok naar de Verenigde Staten. Daar ging hij voor Fort Lauderdale Strikers voetballen. Na zijn loopbaan runde hij kort een restaurant in Amerika, zonder al te veel succes. Hij rekende af met een alcoholprobleem en keerde terug naar Bayern München waar hij met talenten aan de slag ging.

Müller laat een vrouw en dochter achter.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: