Stuk koninklijke bruidstaart van Charles en Diana haalt meer dan $ 2500 op

Een fluitje van een cent van het huwelijk van Charles en Diana is op een veiling voor duizenden dollars verkocht. De 40 jaar oude schijf trok bieders van over de hele wereld aan.

Een koninklijke liefhebber heeft woensdag een stukje geschiedenis ingepakt en de prinselijke som van $ 2.565 (€ 2.185) betaald voor een fluitje van een cent van het huwelijk van prins Charles en prinses Diana in 1981.

Het vier decennia oude stuk, versierd met het koninklijke wapen, wist meer dan drie keer de vraagprijs op te halen. Dominic Winter Auctioneers, die gespecialiseerd is in de verkoop van koninklijke memorabilia, zei dat bieders van over de hele wereld probeerden het met marsepein ingelegde stuk te bemachtigen.

Niet om te eten
Het was de Britse lokale Gerry Layton die het winnende bod wist binnen te halen.

Layton, die zichzelf omschreef als een monarchist, zei dat de taart deel zou uitmaken van zijn verzameling memorabilia.

“Ik dacht dat ik het zou willen toevoegen aan mijn nalatenschap, die na mijn dood naar het goede doel gaat”, zei hij.

Layton grapte: “Ik zal een manier moeten bedenken om mezelf ervan te weerhouden het te eten.”

Ondanks zijn opmerkelijke staat voor zo’n oud stuk confectie, kwam er wel een waarschuwing bij.

Chris Albury van Dominic Winter Auctioneers zei over de algemene staat van de cake: “Het lijkt in precies dezelfde goede staat als toen het oorspronkelijk werd verkocht, maar we raden af ​​om het op te eten.”

Goede deal
De taart was oorspronkelijk gegeven aan een dame genaamd Moyra Smith, die in de woning van de moeder van de koningin werkte. Toen ze stierf, verkocht haar familie het voor £ 1.000 (€ 1.180, $ 1.387). De verzamelaar die het toen kocht, was dezelfde die het nu op de veiling bracht.

Het is bekend dat stukken van de bruidstaart van Charles en Diana regelmatig in de uitverkoop gaan, ondanks het feit dat ze in 1996 zijn gescheiden. In december werd een plakje verkocht voor $2.240, compleet met een herdenkingsdoos.

error: Kopiëren mag niet!