De in Guyana vermoorde zakenman was ooit de meest gezochte crimineel van Brazilië.

De 50-jarige zakenman die gisteravond in executiestijl werd vermoord in Regent Street, Georgetown, werd ooit beschreven als de meest gezochte crimineel van Brazilië.

Erian DaSilva van Lot 23 Hadfield Street Werk-en-Rust, Georgetown werd doorzeefd met kogels door twee schutters die nog steeds op vrije voeten zijn.

DaSilva was in 2010 samen met andere gevangenen ontsnapt uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Brazilië, waar hij een gevangenisstraf van 29 jaar uitzat voor drugshandel en witwassen.

Hij begaf zich vervolgens naar Guyana, maar werd datzelfde jaar gearresteerd door de lokale politie. Ondanks een rechtszaak van het Hooggerechtshof om zijn uitlevering te blokkeren, werd hij later overgedragen aan de Braziliaanse autoriteiten.

In 2012 werd hij voor drie aanklachten voor de lokale rechtbanken gesleept: het illegaal binnenkomen van Guyana, samenzwering om een ​​misdrijf te plegen en het uiten van een vervalst document. Een van de beschuldigingen tegen hem was dat hij een vervalste Guyana-geboorteakte had verkregen en dat hij dat document had gebruikt om een ​​Guyana-paspoort te verkrijgen. Hij werd vrijgelaten op borgtocht van $ 3 miljoen en alle aanklachten tegen hem werden in 2014 afgewezen.

Vermoed wordt dat hij daarna in Guyana is gebleven.

Volgens de politie was DaSilva doorzeefd met negen kogels en werd hij ter plaatse dood verklaard. De andere man liep verwondingen op aan zijn gezicht, rechterarm en borst; zijn toestand wordt als ernstig vermeld.

Bron: Inews

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: