24 slangen, waaronder 16 cobra’s gebruikt voor religieuze rituelen, gered van slangenbezweerders in Agra-India

De Sawan- of Shravana-maand is aan de gang en deze periode heeft een enorme betekenis in de hindoe-religie, omdat het wordt beschouwd als de meest gunstige maand om de zegeningen van Lord Shiva te zoeken.

Maandagen die tijdens deze maand vallen, ook wel bekend als Shravan Somvar, zijn van bijzonder belang.

Maar sommige mensen gebruiken dit als een tijd om wat geld te verdienen en de toegewijden uit te buiten.

Omdat slangen nauw verbonden zijn met Lord Shiva, lokken slangenbezweerders vaak toegewijden met displays van hun slangen en beloften van zegeningen.

Maandag werden in een gezamenlijke operatie van de NGO Wildlife SOS en het Uttar Pradesh Forest Department 24 slangen in beslag genomen die illegaal werden vastgehouden door slangenbezweerders buiten vijf verschillende tempels in Agra.

Slangen zijn beschermde diersoorten en het vangen of bezitten ervan is een illegale overtreding volgens de Wildlife Protection Act, 1972.

In totaal werden 16 Cobra’s, 4 Indiase rattenslangen en 4 gewone zandboa’s gered van slangenbezweerders en overgebracht naar de Wildlife SOS-reddingsfaciliteit.

“Om te beginnen is het op zich al illegaal om ze uit het wild te vangen. Dan naaien ze soms de monden van niet-giftige exemplaren en verwijderen ze de giftanden en gifklieren van slangen zoals cobra’s. Mensen toestaan ​​deze slangen om hun schouder te doen en foto’s te maken zijn ook een vorm van misbruik en zelfs gevaarlijk”, zei ze.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: