Sunni Welles, die Bill Cosby beschuldigde van mishandeling, op 72-jarige leeftijd overleden

Een actrice die Bill Cosby ervan beschuldigde haar in de jaren zestig aan te vallen, is op 72-jarige leeftijd overleden.

Sunni Welles stierf maandag na een gevecht met longkanker, bevestigde haar zoon.

Welles begon haar acteercarrière op slechts 10 jaar oud toen ze verscheen in sitcoms “Leave It to Beaver” en “My Three Sons”.

Ze stond bekend om haar vriendschap met Elvis Presley, die tot bloei kwam toen ze als zangeres en danseres de wereld rondreisde.

Welles trouwde vervolgens met collega-zanger en acteur John O’Banion, met wie ze een zoon deelde voor hun scheiding. Ze wordt overleefd door haar zoon, Shaun O’Banion.

Eind jaren negentig stopte ze met acteren en trad ze op als jazzsolist met haar band Shiver.

Ze vestigde zich vervolgens in Santa Monica, Californië, en werkte als spiritueel medium totdat ze de diagnose longkanker kreeg.

In 2015 voegde Welles zich bij de massa vrouwen die komiek Bill Cosby beschuldigden van aanranding, die ze ontmoette op de set van de tv-serie ‘I Spy’.

Ze zei dat ze een 17-jarige aspirant-zangeres was ten tijde van haar ontmoeting met Cosby, die halverwege de jaren zestig in Hollywood plaatsvond na een bezoek aan een jazzclub.

‘HIJ WAS EEN STER’
In een verklaring beweerde ze dat ze een cola had besteld bij de club. Ze voegde eraan toe dat ze zich niet kon herinneren dat ze de club had verlaten en later naakt en alleen wakker werd in een appartement, met het gevoel alsof ze seks had gehad.

Toen Welles Cosby belde, beweerde ze dat hij zei dat ze champagne dronk en nam hij haar mee naar het appartement om het uit te slapen.

“Hij was een ster. Hij was Bill Cosby en ik begroef het in mijn geheugen totdat al deze dappere vrouwen naar voren kwamen”, zei Welles, die snikte tijdens haar verklaring.

De hoogste rechtbank van Pennsylvania verwierp Bill Cosby’s veroordeling voor aanranding en liet hem in juni vrij uit de gevangenis in een verbluffende ommekeer van het fortuin voor de komiek die ooit bekend stond als “America’s Dad”, en oordeelde dat de officier van justitie die de zaak had aangespannen gebonden was aan de overeenkomst van zijn voorganger niet Cosby op te laden.

De voormalige ster van de “Cosby Show” – de eerste beroemdheid die in het #MeToo-tijdperk werd berecht en veroordeeld – had geen commentaar toen hij aankwam en glimlachte en knikte later op een persconferentie buiten, waar zijn advocaat Jennifer Bonjean zei: “We zijn verheugd om zorg dat meneer Cosby thuis is.’

“Hij zat drie jaar van een onrechtvaardige straf uit en hij deed het met waardigheid en principe”, voegde ze eraan toe.

In een verklaring noemden Constand en haar advocaten de uitspraak teleurstellend, en zij uitten, net als veel andere advocaten, de vrees dat het slachtoffers van seksueel geweld zou kunnen ontmoedigen om naar voren te komen. “We dringen er bij alle slachtoffers op aan om hun stem te laten horen”, voegde ze eraan toe.

Cosby werd in 2015 gearresteerd toen een officier van justitie, gewapend met nieuw niet-verzegeld bewijsmateriaal – de schadelijke verklaring van de strip in een door Constand aangespannen rechtszaak – een aanklacht tegen hem indiende, slechts enkele dagen voordat de verjaringstermijn van 12 jaar bijna verstreken was.

Maar het Hooggerechtshof van Pennsylvania zei woensdag dat officier van justitie Kevin Steele, die de beslissing nam om Cosby te arresteren, verplicht was zich te houden aan de belofte van zijn voorganger om Cosby niet aan te klagen, hoewel er geen bewijs was dat de overeenkomst ooit schriftelijk werd vastgelegd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: