De verlovingsring van Jennifer Lopez van Ben Affleck kan vandaag $ 11 miljoen waard zijn

In 2002 stelde Ben Affleck Jennifer Lopez ten huwelijk met een 6,1-karaats roze diamanten verlovingsring van Harry Winston, die destijds naar schatting $ 2,5 miljoen waard was, wat al snel een rage veroorzaakte met gekleurde diamanten.

En net zoals de carrière van J.Lo in de bijna twee decennia sindsdien is blijven stijgen, zo is ook de waarde van dat roze, stralend geslepen sterretje, volgens een drietal van Page Six Style’s go-to diamantexperts.

“Negentig procent van de [roze] diamanten komt van één plaats: de Argyle-mijn in Australië, die de sluiting in 2020 aankondigde en de productie dit jaar stopzette”, vertelde Ajay Anand, CEO van Rare Carat, ons.

“Sinds 1983 is de Argyle-mijn een belangrijke producent van ’s werelds beste aanbod van roze diamanten en de go-to voor mooie roze diamanten. De mijn levert een regenboog van kleuren op, van roze tot blauw tot viooltjes en het zeldzaamste van allemaal: rood,” vervolgde hij.

Anand schat dat Affleck vandaag ongeveer $ 4 miljoen zou moeten betalen voor dezelfde steen.

De oprichter en CEO van de Clear Cut, Olivia Landau, deelde een identieke schatting en wees op dezelfde manier op de sluiting van de Argyle-mijn als een belangrijke reden voor de bijna-verdubbeling van de ring in waarde.

“Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de mijn veel roze diamanten in het 6-karaats bereik heeft geproduceerd, heeft de sluiting van de mijn de prijzen van mooie roze diamanten opgedreven”, deelde de edelsteenkundige mee.

En Mike Fried, CEO van The Diamond Pro, schat de huidige waarde van de prachtige ring nog hoger.

“Onze partner voor mooie kleuren heeft twee jaar geleden soortgelijke ringen gemaakt als die van J.Lo”, vertelde hij ons. “De kosten bedroegen ongeveer 10 miljoen dollar. Ik kan me voorstellen dat de prijs van haar ring vandaag de dag dichter bij $ 11 miljoen zou zijn.

Fried benadrukte dat fancy gekleurde diamanten – en roze in het bijzonder – veel zeldzamer zijn dan kleurloze, en dat de enorme omvang van de 52-jarige Lopez het nog meer maakt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: