Waldy Nain: “De viering van de Javaanse Immigratie wordt overstemd door jammerkreten”

“De boodschap rond de viering van de Javaanse Immigratie wordt overstemd door jammerkreten. Door armoede gedreven leven velen onder negatieve omstandigheden. De verhoudingen zijn verstoord. Er heerst onvrede. Ik maak mij zorgen om de voeding, opvoeding, onderwijs en al dat meer waaraan de bevolking te kort komt. Om Suriname te doen schitteren zullen wij de handen in elkaar moeten slaan, elkaar helpen. Suriname moet eenheid tonen”, aldus voorzitter Waldy Nain van De Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO).

Surinamer zijn

“Meerdere personen hebben mij in verband met de viering van de Javaanse immigratie aangesproken als Javaan. Ik kan niet ontkennen, dat ik een Surinamer van Indonesische afkomst ben. Ik ben er voorstander van om op de eerste plaats aangesproken te worden als Surinamer. Ik stel mij nationaal op.  Het Javaan-zijn komt op tweede plaats.” 

Belemmering

“Als politicus en gewezen leraar geschiedenis kan ik ervan meepraten, dat de viering van de Javaanse Immigratie en de Dag van de Inheemsen op z’n plaats is. De uitbundige viering van deze dag wordt belemmerd door Covid-19. De gebruikelijke publieksactiviteiten zijn tot een absoluut minimum teruggebracht. De gebruikelijke bloemlegging en andere bijeenkomsten zijn daarom belegd volgens strikte Covid-protocollen. Maar dat wil niet zeggen, dat wij op deze mooie dag, niet bewogen zijn. Eenieder geeft op z’n eigen manier uiting aan zijn gevoelens.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: