Tweede Kamerlid Boucke (D66) staat stil bij klimaat effecten Suriname

D66 Tweede Kamerlid Raoul Boucke heeft stil gestaan bij de effecten van klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor Suriname. Hij schreef op social media:

“Vandaag, op de dag dat er een zeer alarmerend klimaatrapport uitkwam over de ontwrichtende effecten van klimaatverandering, gingen mijn gedachten ook uit naar mijn geliefde Suriname. Een deel van de bevolking woont op de lage, jonge kustvlakte die heel veel risico loopt bij de zeespiegelstijging. Hier op de foto met professor Naipal die op natuurlijke wijze de kust probeert te beschermen door nieuwe mangrove aan te planten. Een project dat ik van harte ondersteun! En laten we er vooral alles aan doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.”

De Nederlandse politicus is geboren in Paramaribo op 1 november 1975. Namens Democraten 66 (D66) werd hij op 31 maart dit jaar geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer, het Nederlandse parlement. Hij heeft daar de portefeuille klimaat, energie, mijnbouw en de versterkingsoperatie Groningen, Nederland. Hiervoor werkte hij voor twee ministeries, de Europese Commissie en de Nederlandse vertegenwoordiging bij de Europese Unie (EU). Boucke groeide op in Moengo met een broer en een zus. Zijn familie verhuisde naar Paramaribo toen Boucke acht jaar oud was en daar ging hij later naar het Miranda Lyceum.

In 1993 emigreerde hij naar Nederland om scheikundige technologie aan de Technische Universiteit Delft te studeren. Hij behaalde zijn diploma acht jaar later en ontving de Nederlandse nationaliteit in 2002. Boucke was eerder al kandidaat Euro-parlementarier.

In 2019 bezocht hij het mangroveproject van hoogleraar Klimaatverandering Sieuwnath Naipal. Klimaatspecialist Boucke was zo onder de indruk van de baanbrekende aanpak van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, dat hij zich spontaan meldde als ambassadeur van het mangroveproject. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: