Torenhoge verzendkosten: president Guyana kondigt verlaging van $ 4,8 miljard aan invoerbelastingen, invoerrechten aan

Om de hoge verzendkosten als gevolg van de wereldwijde pandemie te dempen, heeft president dr. Irfaan Ali van Guyana  verschillende verlagingen van de verzendkosten aangekondigd voor een bedrag van $ 4,8 miljard om burgers en bedrijven te helpen.

Hoewel deze verlagingen ertoe zouden leiden dat de schatkist een daaruit voortvloeiende $ 4,8 miljard aan inkomsten zou verliezen, zijn ze noodzakelijk om de sociaaleconomische effecten van de COVID-19-pandemie het hoofd te bieden. Volgens de verklaring blijft de regering toezicht houden op het effect dat het heeft op het gezinsinkomen, de particuliere sector en de economie in het algemeen.
“In dit opzicht hebben we de duidelijke stijging van de verzendkosten van sommige landen erkend, die is gestegen van gemiddeld 2500 naar wel 15.000 dollar per 20-voets container en van 3500 naar meer dan 20.000 dollar voor een 40-voets container. .”
“Accijnzen, accijnzen en btw worden berekend op basis van de kosten, verzekering en vracht van invoer, waardoor de hogere vrachtkosten door de importeur aan de consument kunnen worden doorberekend”, aldus de verklaring.

Volgens de verklaring van het kabinet van de president heeft de president in het licht hiervan opdracht gegeven om verdere vrijstellingen te verlenen en de vrachtkosten te verlagen tot pre-pandemische niveaus bij de berekening van douanerechten, accijnzen en btw op geïmporteerde goederen.

“Daarom zullen de relevante aspecten van de Douane- en BTW-wetten worden aangepast om deze tegemoetkoming weer te geven. Deze maatregel zorgt voor een besparing van $ 4,8 miljard voor de consument en het bedrijfsleven over de periode van zes maanden, waardoor de inning van inkomsten met het vergelijkbare bedrag van $ 4,8 miljard wordt verminderd.”

“Overheidsinstanties krijgen de taak ervoor te zorgen dat dergelijke besparingen worden doorgegeven aan de consument en niet worden opgeslokt door gewetenloze importeurs. Deze concessie is van kracht op alle facturen van 11 augustus 2020 en blijft van kracht tot 31 januari 2022”, aldus de verklaring.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: