Twee verkeersdoden zaterdag 7 augustus: 54-jarige automobilist op Noordpolderdam en peuter (3 jaar) te Moengo

De 54-jarige automobilist John Soekdew is zaterdagavond bij een verkeersongeval aan de Noordpolderdam overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname maandagochtend 9 augustus.

De politie van het bureau Kwatta kreeg omstreeks kwart over negen ‘s avonds een melding dat een auto op de Noordpolderdam, ter hoogte van Leiding 7A, in de langs de weg lopende goot was beland en dat de inzittende vermoedelijk overleden was.

Toen de politie en een ambulance ter plaatse arriveerden was Soekdew al door omstanders uit het voertuig gehaald. Hij vertoonde geen levensteken meer. Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast.

Onderzoek wees uit, dat John Soekdew kort voor het ongeval alleen in zijn auto te Leiding 7A reed. Hij kwam vanuit de richting van de Commissaris Weythingweg en reed in de richting van de Noordpolderdam. Toen hij de Noordpolderdam in sloeg verloor hij de controle over de besturing van zijn auto. De auto raakte van de rijbaan, sloeg over de kop en belandde in de langs de weg lopende goot.

Zijn lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie afgestaan aan de nabestaanden.

Peuter te Moengo dodelijk aangereden door auto

De 3-jarige Marcello Potari is zaterdag op de Sabrawistraat te Moengo aangereden door een personenauto en overleden. De politie van het bureau Moengo ging ter plaatse voor onderzoek.

De automobilist is een politieambtenaar. 

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de automobilist over de Sabrawistraat reed toen Marcello plotseling de straat op rende en aangereden werd. Marcello was nagenoeg op slag dood. 

Hangende het onderzoek is het rijbewijs van de automobilist door de politie ingevorderd en is zijn voertuig voor herkeuring in beslag genomen. Na verhoor is de man, na overleg met het Openbaar Ministerie, door de politie heengezonden. 

Het lichaam van Marcello Potari is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Oost.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: