STVS hervat geleidelijk aan uitzendingen

De Surinaamse Televisie Stichting (STVS) heeft geleidelijk aan de uitzending opgestart. Het betreft vooralsnog een proefuitzending. De zenders van het station gingen zondag 8 augustus uit de lucht nadat wateroverlast vanwege hevige regenval ernstige schade veroorzaakte.

De Raad van Toezicht (RvT) bij de STVS is maandagmorgen 9 augustus in spoedoverleg getreden met de directie van het televisiestation en de vakbond. Zondagavond werd de ernstige situatie besproken.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken oriënteerde zich maandagochtend bij de STVS en bood steun aan voor het snel weer in de lucht brengen van de zenders.

Vanwege de ontstane situatie had de leiding van de STVS in overleg met de opererende vakbond besloten dat het werk hervat zou worden nadat de veiligheid van het personeel gewaarborgd zou zijn. Voorzitter Murwin Leeflang benadrukte, dat het personeel niet in staking was, maar haar vanwege de situatie was gevraagd thuis te blijven. 

Inmiddels hebben technici hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de STVS-zenders weer operationeel zijn.

Met minister Somohardjo zijn mogelijkheden besproken die op korte termijn zullen worden uitgevoerd.

Tevens is de STVS, met steun van de overheid, bezig te werken aan een daadwerkelijke structurele oplossing voor de wateroverlast bij regenval.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: