Coermotibo aangesloten op elektriciteitsnet

Met een druk op de knop werd het dorp Coermotibo in het district
Marowijne zondag aangesloten op het elektriciteitsnet.
Vicepresident Ronnie Brunswijk, die deze handeling pleegde, hield de
aanwezigen voor dat langzaam maar zeker alle dorpen worden voorzien van stroom. Dit meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident maandag 9 augustus.

“Ik heb ook met een kokolampu moeten studeren. Ik ben nu 60 jaar en nu pas is er elektriciteit in dit gebied,” hield de vicepresident zijn gehoor voor. Er is volgens hem heel veel ontwikkeling verloren gegaan, doordat er geen adequate stroomvoorziening aanwezig was. De aanschaf van een lichtmotor was niet voor een ieder bestemd, gelet op het kostenplaatje.

“De dag komt nader, dat de laatsten de eersten zullen zijn,” citeerde de
vicepresident een Bijbelse tekst. Behalve elektriciteit mogen de dorpsbewoners uitkijken naar goed en gezond drinkwater. Dit zijn twee zaken die van eminent belang zijn voor de ontwikkeling. “W’o set’en.”

Daarmee maakte hij ook duidelijk dat er een heel goede samenwerking is met president Chandrikapersad Santokhi. Deze samenwerking uit zich onder andere in de ontwikkeling van het binnenland.

Bij dit electrificatieproject waren onder andere ook aanwezig de directeur van de N.V. EBS, Marcel Eyndhoven, Leo Brunswijk president-commissaris bij de EBS en de districtscommissarissen Zuid-West en Noord-Oost van het district Marowijne, respectievelijk Olivia Domini en Clyde Hunswijk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: