Salma Hayek superheld op 54

Op 54-jarige leeftijd speelt Hayek een menopauzale huurmoordenaar, een Marvel-superheld en, in een vreemde draai, de helderziende die de moord op de erfgenaam van Gucci beraamde. Voor de in Mexico geboren actrice, die het leven opwaardeert om zowel geluk als grit te delen, is leeftijd een bepalende factor, maar een factor die haar alleen maar heeft geholpen te groeien

Salma Hayek is weer trending. Deze keer spuugde haar uil (ja, haar huisdierenuil) Kering (vernoemd naar de luxe kolos van echtgenoot François-Henri Pinault die onder meer eigenaar is van Gucci, Saint Laurent, Balenciaga en Bottega Veneta) een haarbal uit op Harry Styles. Hayeks verhaal over het incident heeft sindsdien geleid tot talloze clickbait-artikelen en memes, waaronder een hilarisch stuk in New York Magazine dat ingaat op de karmische connectie tussen Hayek en haar huisdier. Hayek lacht, diep en vol in de keel, als ik dit ter sprake breng. “Ik heb ook paarden en alpaca’s. Ik heb kleine konijnen en kippen. De kippen zijn erg grappig, maar niet erg slim”, zegt ze met een opgetrokken wenkbrauw, die onberispelijke komische timing in het spel komt. “Als je in een slecht humeur bent, kijk dan gewoon naar ze, luister naar hun gekke geluiden, de manier waarop ze lopen. Ik heb een heel oud paard, 38 jaar oud … misschien is het het oudste paard ter wereld, ik niet’ Ik weet het niet. Ik hou van dieren, allemaal.”

Dit is niet de eerste keer dat Hayek spreekt over het dierenrijk waarover ze regeert op haar uitgestrekte ranch.

Ze heeft een manisch promotie schema, dankzij drie releases in 2021: het komische vervolg Hitman’s Wife’s Bodyguard (vanaf deze maand in de bioscoop) met Ryan Reynolds en Samuel L Jackson, waarin ze haar rol als Sonia Kincaid opnieuw vertolkt; een Marvel-film, The Eternals (oktober), geregisseerd door Oscar-winnende Chloé Zhao, met een sterrencast, waaronder Angelina Jolie, Gemma Chan en Kit Harington; en dan, in een heel meta-moment, komt The House Of Gucci (november 2021) met Lady Gaga, Adam Driver en Al Pacino. Ze heeft ook net haar allereerste Vogue India-cover gemaakt en is bezig om haar droomfilm (waarvan ze het script heeft geschreven) groen verlicht te krijgen, naast andere productie-ondernemingen.

En het vijfde decennium van haar leven was precies dat. Het feit dat ze op 54-jarige leeftijd een superheld speelt, is niet een situatie die zelfs Hayek, met haar grote dromen, had kunnen voorspellen. “Toen ze me belden, dacht ik dat ze zouden zeggen: ‘Oké, je gaat in een Marvel-film spelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: