Minister Somohardjo beëdigt leden hoofdstembureau district Sipaliwini

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, BiZa, heeft vrijdag 6 augustus districtscommissaris Ose Jabini beëdigd als voorzitter van het hoofdstembureau van het district Sipaliwini. De beëdiging vond plaats in het hoofdkantoor van het Ministerie van Binnenlandse Zaken aan de Wilhelminastraat te Paramaribo.

Behalve BiZa-directeur Mohamad Eskak, was ook directeur Maverick Boejoekoe van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport aanwezig. Voorafgaand aan de beëdiging werd de eedformule voorgelezen door de BiZa-directeur. Op grond van artikel 28 van de Kiesregeling zijn ook beëdigd Erwin Linga als waarnemend voorzitter, Frits Ndepe, Josta Lewis en Henk Deel, als leden, en Walter Bonjaski, Monique Sapa en Michel Bimboe als plaatsvervangende leden.

Minister Somohardjo zei, dat het land nu in de postelectorale fase is van de verkiezingen en dat binnenkort trainingen verzorgd zullen worden aan de districtscommissarissen over de organisatie van de verkiezingen van 2025. “De deuren van het ministerie staan altijd open, dus als er wat is hoor ik dat graag”, aldus de bewindsman. 

De leden van het Hoofdstembureau Brokopondo werden medio februari beëdigd. Inmiddels worden voorbereidingen getroffen om ook leden van de overige Hoofdstembureaus in de districten in de komende periode te beëdigen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: