Kustwacht onderschept illegale SK-vissersboten

De Kustwacht Suriname heeft zaterdag opvarenden van een paar SK-vissersboten (Surinaamse kust- en zeevaartuigen) in Surinaamse wateren aangehouden en overgedragen aan het Korps Politie Suriname. Hun boten werden ten westen van de Surinamerivier onderschept, zo meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken zondag 8 augustus.

Majoor Radjoe Bhola, waarnemend directeur van de Kustwacht, geeft aan dat tijdens een reguliere controle bleek, dat de vissers niet over de bij wet vastgestelde documenten beschikten om in Surinaamse wateren commercieel te mogen vissen. De waarnemend directeur stelt dat deze kwestie nu op het bord ligt van het Openbaar Ministerie.  

De Kustwacht is donderdag gestart met patrouilles op de Surinaamse wateren. De patrouilles zullen voortgezet worden en waar nodig geïntensiveerd. Majoor Bhola: “Veel kan ik niet prijsgeven over de patrouilles, maar u zult de komende dagen zeker van ons horen en merken.”  De patrouilles worden in samenwerking met de verschillende werkarmen van meerdere ministeries uitgevoerd. 

Eén van de primaire taken van de Kustwacht Suriname is het voorkomen en tegengaan van illegale visserij en het beschermen van de natuurlijke hulpmiddelen in de Surinaamse wateren.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken is trots op de Kustwacht met het bereikte resultaat, maar realiseert zich ook dat dit slechts het topje van de ijsberg is wat betreft illegale visserij. De bewindsman onderkent dat een slagvaardiger Kustwacht met de juiste habdvatten beter en efficiënter zijn wettelijke taken kan uitvoeren.

Vanuit de regering worden de mogelijkheden bekeken om de Kustwacht binnen niet al te lange tijd die handvatten te geven ter bescherming van de rechtsorde, veiligheid en persoonlijke levenssfeer binnen de Surinaamse territoriale wateren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: