Huilende Messi: ‘Nu wil ik niet weg en kan ik niet blijven’

Op een zeer emotionele persconferentie heeft Lionel Messi zondag 8 augustus afscheid genomen van Barcelona. De Argentijnse aanvaller had vooral mooie woorden over voor zijn club.

Barcelona had donderdagavond bekend gemaakt, dat er een einde komt aan het tijdperk van Messi bij de Spaanse topclub. De 34-jarige Argentijn speelde 778 officiële duels voor Barça, maakte daarin 672 doelpunten en gaf 305 assists. Hij veroverde met Barcelona onder andere tien keer de landstitel, won vier keer de Champions League en zeven keer de Spaanse beker. Daarnaast werd hij zes keer uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar.

Maar prijzen zal Messi niet meer in dienst van Barça veroveren. Door de financiële situatie bij Barcelona en regelgeving van La Liga is het niet mogelijk om Messi een nieuw contract aan te bieden. 

Een flinke aderlating voor trainer Ronald Koeman, die het in zijn tweede jaar als hoofdcoach moet stellen zonder zijn sterspeler. ‘Het is moeilijk te begrijpen dat je niet meer voor Barcelona zal spelen’, schreef Koeman zaterdag op Twitter. ‘Bedankt voor alles wat je hebt gedaan. Ik heb van je genoten. Ik ben onder de indruk van je mentaliteit en wil om te winnen. Dát maakt je de beste speler ter wereld.’

Nog voor hij een woord had gezegd, biggelden de tranen al over de wangen van de zeer geëmotioneerde voetballer.

“De voorbije dagen heb ik veel nagedacht over wat ik zeggen en de waarheid is dat ik niets kan bedenken”, zei Messi. “Het is ongelooflijk zwaar voor mij om na zoveel jaar te vertrekken. Ik ben hier mijn hele leven geweest en ik ben niet hier klaar voor. We – ik en mijn familie – waren ervan overtuigd dat we hier bleven, dat we thuis zouden blijven. Dat wilden we meer dan wat dan ook. Vorig jaar wilde ik weg en moest ik blijven. Nu wil ik niet weg en kan ik niet blijven.”

Messi kijkt met warme gevoelens terug op zijn lange periode in Catalonië. “De tijd die wij hier hebben meegemaakt, zowel binnen als buiten de club was geweldig. Ik heb hier zoveel mooie momenten mogen ervaren, ook mindere uiteraard. Maar juist die hebben mij enorm geholpen om mij te ontwikkelen tot wie ik nu ben.”

Ook had Messi graag op een andere manier vaarwel gezegd tegen de supporters. “Door de Covid-pandemie heb ik niet afscheid kunnen nemen in een vol Camp Nou. Ik heb de fans al anderhalf jaar niet meer mijn naam horen scanderen. Ik hoop alleen al daarom dat ik ooit terug kan keren en de club kan helpen de beste van de wereld te blijven.” Na zijn laatste woorden daalde er een enorm applaus op hem neer.

Over zijn toekomst zei Messi: “Paris Saint-Germain is een optie en we zijn in gesprek, maar tot dusver is er geen akkoord. Ik heb veel berichten gekregen, veel clubs waren geïnteresseerd, maar er is nergens iets getekend.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: