Messi-ondertekening zou niet betekenen dat Mbappé vertrekt, zegt Pochettino te midden van PSG-speculaties

De ex-aanvaller van Barcelona is in verband gebracht met een overstap naar Parc des Princes nadat het nieuws brak dat zijn dagen in Camp Nou voorbij zijn
De komst van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain zou Kylian Mbappé’s vertrek niet forceren, zegt Mauricio Pochettino, te midden van speculaties dat de voormalige aanvaller van Barcelona zou kunnen verhuizen naar de Franse hoofdstad.

De ex-Blaugrana-aanvaller is in verband gebracht met een overstap naar Parc des Princes na het schokkende nieuws van zijn vertrek uit Camp Nou op donderdag, hoewel de kwestie van de Financial Fair Play-regelgeving als een struikelblok wordt beschouwd.

Een optie voor PSG zou zijn om de Franse ster Mbappé, die eerder deze zomer in verband werd gebracht met de exit-deur, los te laten, maar Pochettino lachte de suggesties weg dat de aanvaller plaats zou moeten maken voor een mogelijke Messi-aankomst, terwijl hij verklaarde dat hij geen contact heeft gehad. met zijn mede-Argentijn.

Wat is er gezegd?
“Ik heb niet met [Messi] gesproken”, vertelde Pochettino op een persconferentie voorafgaand aan de Ligue 1-opener van zijn kant tegen Troyes. “En [elke beweging] zou niet betekenen dat Kylian zou vertrekken.

“Een speler van het kaliber van Messi, dat is wat mij interesseert. De club werkt aan verschillende opties, maar we moeten ons concentreren op het spel met Troyes.”

“We weten wat er gisteren is gebeurd. De club werkt aan de transferperiode en aan de elementen die het team kunnen verbeteren en ons in staat stellen onze doelen te bereiken.”

Wat is de toekomst van Messi?
In wat een snel veranderende situatie is geworden, leek de ervaren aanvaller klaar om zich te verbinden aan een langetermijnovereenkomst van vijf jaar om de rest van zijn carrière bij Barcelona te zien, en met een flinke loonsverlaging.

Maar financiële hindernissen zijn niet weggenomen door de Blaugrana, waardoor de 34-jarige op korte termijn op zoek is naar een nieuw huis, met een waarschijnlijk laatste schot op de WK-glorie in Qatar 2022 aan de horizon.

Hoewel er geen kosten zijn om Messi te contracteren, zijn er maar weinig clubs die in staat zouden zijn om de cijfers te leveren die nodig zijn voor zijn salaris, en waarschijnlijk minder die zijn ambitie kunnen evenaren.

Het heeft PSG – waar voormalig teamgenoot Neymar zijn toekomst op lange termijn heeft vastgelegd – en City – waar voormalig mentor en manager Pep Guardiola zojuist £ 100 miljoen ($ 139 miljoen) aan Jack Grealish heeft uitgegeven – als de twee meest realistische bestemmingen achtergelaten.

Het grotere plaatje
Tenzij zijn situatie echter snel wordt opgelost, betekent dit dat Messi waarschijnlijk de openingsweken van het nieuwe seizoen 2021-2022 zal missen terwijl hij op zoek is naar een nieuw thuis.

Na een internationaal seizoen waarin hij eindelijk de Copa América landde, heeft dat voor onzekerheid gezorgd voor Messi.

PSG is al aan hun campagne begonnen, met een nederlaag tegen Lille in de Trophee des Champions eerder deze maand, terwijl City dit weekend Leicester treft in de FA Community Shield.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: