Guns N’ Roses heeft zojuist hun eerste ‘nieuwe’ nummer in 13 jaar uitgebracht

Sweet grandchild o’ mine.

Guns N’ Roses verwelkomt rockfans uit de jaren 90 terug in de jungle met een spetterende “nieuwe” single, hun eerste nieuwe release in 13 jaar.

“Nieuw. Fn. Liedje.” schreven de zangers van “Sweet Child O’ Mine” woensdag net na middernacht op hun Twitter-pagina.

De sprankelende single, getiteld “Absurd”, is de audioversie van een nummer dat Guns N’ Roses dinsdag heeft uitgevoerd in Fenway Park in Boston, meldde Rolling Stone.

Het nummer is echter niet per se technisch “nieuw”, aangezien het een herstart is van een niet eerder uitgebracht deuntje dat ze schreven, “Silkworms”, dat de groep sinds 2001 niet meer had uitgevoerd. De single is naar verluidt geschreven tijdens de “Chinese band” Democratie” sessies.

“Sommigen van jullie hebben dit misschien onder een andere naam gehoord, maar dit is echt een beetje absurd om dit te proberen”, legde G&R-zanger Axl Rose uit tijdens de show van dinsdag. “Dus je hoorde het hier als eerste – een nieuw nummer van Guns N’ Roses.”

Inderdaad, het lijkt erop dat de “absurde” naam passender is gezien de opnieuw bedachte songtekst, die begint met het profane, naar zichzelf verwijzende couplet: “Luister moeders naar dit nummer dat moet worden gehoord / naar beneden wordt gesleept / Het is meer dan je verdient/Screaming f—ing banshee/Je weet dat je dat bent/P—y vol maden/Is dat niet absurd.”

Helaas, “Absurd” is technisch gezien niet het eerste nummer van G&R in 13 jaar: het niet eerder uitgebrachte “Shadow Of Your Love” werd ontketend met de “The Appetite for Destruction Box Set” in 2018.

De track kan worden gedownload via verschillende platforms, waaronder Apple Music, iTunes, Spotify en YouTube Music.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: