Eiffeltoren wappert met ‘wereldrecordvlag’ terwijl de focus verschuift naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs

Parijs is van plan een wereldrecord te vestigen en de grootste vlag ooit vanaf de Eiffeltoren te hijsen wanneer Tokio dit weekend de Olympische Spelen overhandigt.

Het internationale sportevenement wordt in 2024 gehouden in de Franse hoofdstad na de uitgestelde spelen in Tokio dit jaar.

De Japanse hoofdstad zal zondag een slotceremonie houden en de Olympische vlag overhandigen aan de Parijse burgemeester Anne Hidalgo.

Terwijl de ceremonie in Japan plaatsvindt, zal Parijs proberen geschiedenis te schrijven en een vlag zo groot als een voetbalveld te ontvouwen.

Het is nog niet duidelijk welke vlag – de Franse vlag of de Olympische vlag – Parijs wil gaan voeren.

Deze ceremonie zou een jaar geleden plaatsvinden, maar de wedstrijden van vorig jaar werden uitgesteld vanwege de pandemie van het coronavirus.

Tony Estanguet, hoofd van de Spelen van Parijs, zei vandaag: ‘We hebben een extra jaar op dit moment gewacht.

De opwinding is erg sterk. We willen beginnen met een wereldrecord. Het is de grootste vlag ooit gehesen, ooit,’ voegde hij eraan toe.

‘Het is min of meer het equivalent van een voetbalveld.

‘Dus het is waar dat het groot wordt. Het wordt het eerste wereldrecord van Parijs 2024, aangezien het de grootste vlag ooit zou zijn.’

De laatste keer dat de Olympische Spelen in Frankrijk werden gehouden, was in 1924 – toen Parijs de eerste stad ooit werd waar de spelen twee keer werden gehouden.

De Olympische Spelen van dit jaar waren controversieel, met velen in Japan die niet wilden dat de spelen doorgingen vanwege het virus, en lege stadions die de sfeer van evenementen dramatisch veranderden.

Maar de games hebben geleid tot een aantal medaillesuccessen voor Team GB, na strafschoppen voor Engeland op Euro 2020 eerder deze zomer.

Londen was gastheer van de Olympische Spelen in 2012, in een spel dat alom werd geprezen omdat het de natie samenbracht en mensen inspireerde om te gaan sporten.

Peking zal in 2022 gastheer zijn van de Olympische Winterspelen, voordat Parijs de zomerfakkel doorgeeft aan Los Angeles voor de Spelen van 2028.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: