Australische wetenschappers op Antarctica mogen hun eigen bier niet meer brouwen

De meeste mensen hebben niet veel nodig om gelukkig te zijn. Geef me een paar goede platen en een krat bier, en ik kan dagen alleen gelaten worden. Maar als je me maar een halve krat bier geeft? Nou, dat kan problemen opleveren. Het is een dilemma waarmee Australische wetenschappers die zich op Antarctica hebben verschanst, te maken zullen krijgen. De Australische regering is van plan de alcoholregels op hun stations ernstig aan te scherpen – inclusief het halveren van de hoeveelheid bier, wijn en sterke drank die expeditieleden naar het ijzige continent mogen meenemen.

Ondanks het feit dat er geen specifieke incidenten zijn genoemd, verklaarde Kim Ellis – directeur van de Australian Antarctic Division (AAD) – dat het nieuwe beleid “de noodzaak erkent om een ​​comfortabele en veilige gemeenschapssfeer te creëren op onderzoeksstations, met de mogelijkheid om een ​​drankje te nemen terwijl je bezig bent sociaal en om speciale gelegenheden te vieren.” Bovendien vertelde hij het Australische ABC News: “Antarctica is een unieke omgeving – het is ongelooflijk koud en ongelooflijk hard – en zeer kleine fouten kunnen tot zeer grote gevolgen leiden.”

Dus vanaf volgende zomer zullen AAD-medewerkers beperkt zijn tot slechts tien standaarddrankjes per week – een hoeveelheid die volgens de divisie hun beleid in overeenstemming brengt met de huidige gezondheidsrichtlijnen van de Australische regering. Het beleid bepaalt ook het aantal alcoholische dranken dat onderzoekers naar Antarctica mogen meenemen: zeven blikjes bier per week, 1,5 flessen wijn of champagne per week en een halve fles sterke drank per week. Die bedragen zijn naar verluidt slechts iets meer dan de helft van de huidige limiet.

Bovendien zal thuisbrouwen – dat blijkbaar een lange traditie heeft in Antarctica, daterend uit de tijd dat het transporteren van bier veel moeilijker was – ook worden verboden. “De homebrew voegde gewoon te veel alcohol toe aan het totale volume”, vertelde Ellis aan ABC. “Het is mijn taak om een ​​veilige werkomgeving te bieden. We werken momenteel echt aan diversiteit en gelijkheid in het programma … De trieste waarheid is dat alcohol ervoor zorgt dat mensen hun remmingen verliezen, en ik ben vastbesloten dat vrouwen in onze programma moet zich veilig voelen, en een onderdeel daarvan is het bieden van een omgeving waar alcohol wordt gecontroleerd.”

Volgens de website van AAD heeft de divisie het hele jaar door vier onderzoeksstations en afgelegen veldbases die tijdens het zomeronderzoeksseizoen actief zijn. Tijdens die piekuren herbergt elk station tussen de 40 en 100 expeditieleden, en in de winter daalt dat aantal tot tussen de 15 en 20.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: