Amitabh Bachchan zegt dat Rakeysh Omprakash Mehra zijn Franse baard voor Aks heeft ontworpen, die hij sindsdien niet meer heeft verwijderd.

Rakeysh Omprakash Mehra lanceerde onlangs zijn autobiografie, getiteld The Stranger In The Mirror. Donderdag onthulde hij een nieuw fragment uit het boek, dit keer door de hoofdrolspeler van zijn debuutfilm Aks, Amitabh Bachchan.

Het citaat van Amitabh luidde: “Hij was degene die door French Beard heeft ontworpen voor zijn film Aks; ik heb het sindsdien niet meer verwijderd.” Rakeysh deelde het en schreef: “Kan een debuutregisseur vragen om een ​​meer legendarische initiatie op het grote scherm?”

Eerder, in een ander fragment uit het boek, had Rakeysh onthuld hoe Amitabh had gereageerd toen hij het script van de film las.

In een notitie getiteld Let’s Do It in The Stranger in the Mirror, schreef Rakeysh: “Het was de winter van 1998. Ik had Amit ji (Amitabh Bachchan) een script gegeven dat hij moest lezen tijdens een avondvlucht naar Delhi (Hope springt eeuwig!). Ik trilde als een vioolsnaar, opgewonden van verwachting, over wat hij zou denken.”

“Onverwachts ging mijn telefoon om 11 uur ’s avonds. Een gedempte stem sprak tegen me, fluisterend en toch erin geslaagd om het mechanische, vreemd doordringende achtergrondgeluid van een vliegtuig te verdrinken dat zijn weg na de landing maakt. AB: Wat was je aan het drinken? Me: Sorry meneer! AB: Wat dronk je toen je dit script schreef? Ik: Rum en Coke, meneer. AB: Laten we het doen!”

In het boek heeft Rakeysh ook gesproken over zijn andere films zoals Rang De Basanti en Delhi-6. Rakeysh’ laatste release was Toofaan met Farhan Akhtar.

Het boek is mede geschreven door Reeta Ramamurthy Gupta en bevat first-person accounts van beroemdheden zoals Waheeda Rahman, AR Rahman, Manoj Bajpayee, Abhishek Bachchan, Farhan Akhtar, Sonam Kapoor, Raveena Tandon, Ronnie Screwvala, Atul Kulkarni, R. Madhavan, Divya Dutta en Prahlad Kakar.

error: Kopiëren mag niet!