£ 100 miljoen Grealish breekt Brits transferrecord

Premier League-kampioen Manchester City heeft de Engelse ster Jack Grealish, 25, van Aston Villa gecontracteerd voor een Brits record van £ 100 miljoen. Grealish, die Aston Villa verlaat nadat hij op zesjarige leeftijd bij de club kwam, wordt de negende duurste speler aller tijden.

Het 30e Premier League-seizoen gaat van start, met felle rivaliteit in meer dan 380 boeiende wedstrijden. ‘S Werelds meest bekeken voetbalcompetitie trok in 2019 een geschat cumulatief wereldwijd publiek van 3,2 miljard.

Jack Grealish wordt met £ 100 miljoen de duurste aankoop in de Engelse Premier League, meer dan betaalde bedragen: Paul Pogba (Man Utd, £ 93,25 miljoen), Romelu Lukaku (Man Utd, £ 90 miljoen), Harry Maguire (Man Utd, £ 80 miljoen) , Virgil van Dijk (Liverpool, £75m), Jadon Sancho (Man Utd, £73m) en Nicolas Pepe (Arsenal, £72m).

De Braziliaanse sensatie Neymar behoudt de betaalde wereldrecordvergoeding voor de transfer van Barcelona naar Paris St. Germain, voor £ 198 miljoen, in 2017.

error: Kopiëren mag niet!