‘The Suicide Squad’ moet de HBO Max- en R-classificatie overwinnen voor een weekend van $ 40 miljoen

“The Suicide Squad” – die inleidende determinant onderscheidt deze DC Comics Extended Universe-film van de “Suicide Squad” uit 2016 – opent vanavond in previews. Dat is een primeur voor Warners sinds ‘Tenet’ en een slimme zet voor een film die een van de beste openingen van het jaar zal scoren.

Met uitzonderlijk goede eerste recensies (een behoorlijke Metacritic-score van 77 – hoger dan Cannes-opener “Annette”, die Amazon Studios deze week beperkt opent), veel aandacht van sociale media en weinig concurrentie voor zijn kernpubliek, zal de film gemakkelijk de weekend. Consensusvoorspelling is een opening van $ 30 miljoen, maar dat voelt als een studio-lowball-schatting. (“Jungle Cruise” afgelopen weekend werd aangeprezen als een waarschijnlijke $ 25 miljoen, waardoor de werkelijke $ 35 miljoen opvalt als indrukwekkender dan het anders zou zijn geweest.)

“The Suicide Squad” heeft het potentieel voor een opening van $ 40 miljoen, en de kans op meer is zeer groot. Het opende afgelopen weekend in het VK/Ierland tegenover “Jungle Cruise” en versloeg de Disney-titel met 50 procent. In dat gebied is “Suicide” alleen theater, terwijl “Jungle” Disney+ beschikbaar had – met minder PVOD-penetratie.

Obstakels voor “The Suicide Squad” zijn onder meer de R-rating (per MPA, voor “sterk geweld en bloed, overal taalgebruik, enkele seksuele verwijzingen, drugsgebruik en korte grafische naaktheid”). Dat is een zeldzaamheid onder stripboekfranchisetitels, die bijna allemaal PG-13 zijn.

Het precedent, en een reden voor optimisme, is Marvel’s “Deadpool” die in 2016 verblufte met een opening van $ 133 miljoen (uiteindelijk $ 363 miljoen in het binnenland). Dat was ook het eerste weekendtotaal voor de PG-13 “Suicide Squad” in augustus 2016 (nog steeds de recordopening voor de maand). Het ensemble “Suicide” speelde Will Smith met Jared Leto als de Joker. De opening met de beste R-rating dit jaar voor $ 24 miljoen was “The Conjuring: The Devil Made Me Do It” (Warner Bros., opnieuw dag en nacht met HBO Max).

error: Kopiëren mag niet!