St. Vincent PM herstelt na hoofdletsel bij protest

De premier van het Caribische land St. Vincent en de Grenadines werd donderdag geraakt door een object tijdens COVID-19-gerelateerde protesten en zou naar het nabijgelegen Barbados worden gevlogen voor medische behandeling, zeiden functionarissen.

Premier Ralph Gonsalves liep door een groep van zo’n 200 demonstranten om de ingang van het parlement te bereiken toen hij werd geraakt door een projectiel net boven zijn tempel, zei zijn kantoor in een verklaring op donderdag.

Een Reuters-getuige die demonstranten met waterflessen en stenen had zien gooien, hoorde een persoon in de menigte schreeuwen: “Iemand heeft het hoofd van de premier kapotgemaakt!”

Het incident vond plaats toen Gonsalves, 74, terugkeerde naar een parlementszitting waar wetgevers een hervorming van de volksgezondheid bespraken waarvoor de meeste eerstelijnswerkers zouden moeten worden ingeënt tegen het coronavirus.

St. Vincent en de Grenadines, dat bestaat uit een keten van kleine eilanden in de zuidelijke Caraïben, heeft meer dan 110.000 inwoners en staat bekend om zijn pittoreske havens en witte zandstranden.

De toeristenindustrie van het land werd hard getroffen door de pandemie van het coronavirus en zo’n 15.000 mensen werden verdreven door een vulkaan die in april uitbrak na tientallen jaren van inactiviteit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: