Olympische baan met recordprestaties

De prestatietijden overtreffen de verwachtingen op ’s werelds snelste circuit in Tokio. Het oppervlak – gemaakt door de Italiaanse Mondo, de leverancier van de Olympische baan – bevat driedimensionale korrels van gevulkaniseerd rubber die schokabsorptie en energieteruggave combineren als een trampoline.

Sinds de eerste dag van de atletiekwedstrijd zijn records en persoonlijke records gedaald, volgens de New York Times.

Elaine Thompson-Herah uit Jamaica won zaterdagavond de 100 meter bij de vrouwen, behield de titel die ze in 2016 in Rio de Janeiro won en verbrak het record van Florence Griffith Joyner in 1988.

Een dag later produceerde Lamont Marcell Jacobs uit Italië een nog verbluffendere tijd – 9,80 seconden – om de 100 meter voor mannen te winnen en werd hij de verrassende winnaar van de race om Usain Bolt te verdringen als ’s werelds snelste man.

Woensdag brak de Amerikaanse Sydney McLaughlin haar eigen wereldrecord door de 400 meter horden voor vrouwen in 51,46 seconden te winnen. Een dag eerder brak Karsten Warholm uit Noorwegen de grens van 46 seconden en zijn eigen wereldrecord om goud te winnen op de 400 meter horden.

error: Kopiëren mag niet!