Kustwacht neemt $ 1,4 miljard aan illegale cocaïne in beslag, marihuana op weg naar VS

Een team van eenheden van de Amerikaanse kustwacht dat samenwerkt met Canadese militairen heeft de afgelopen twee maanden voor een recordbedrag van $ 1,4 miljard aan illegale verdovende middelen verboden, aldus functionarissen.

De inbeslagname – de grootste in zijn soort in de geschiedenis van het filiaal – omvatte 59.700 pond cocaïne en 1.430 pond marihuana van smokkelaars in de oostelijke Stille en Caribische oceanen, zei USCG.

De kapitein zei dat zijn bemanning van 150 matrozen patrouilleert in de oostelijke Stille en Caribische zeeën, waardoor de stroom drugs die Centraal-Amerika binnenkomt voor eventueel transport naar de Verenigde Staten wordt verstoord. De laatste patrouille duurde ongeveer twee maanden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: