Aaliyah’s familie verwikkeld in een verhitte strijd over het uitbrengen van haar muziek

Nu we de 20ste verjaardag van Aaliyah’s dood door een vliegtuigcrash naderen, lijkt het erop dat de langverwachte release van haar muziekcatalogus op handen is, met een mysterieuze website die woensdag opduikt met de boodschap: Aaliyah komt eraan.

De plaag werd met opwinding ontvangen van haar oude fans, aangezien het enige Aaliyah-album dat beschikbaar is op streamingplatforms Age Ain’t Nothin’ but a Number is, nu ontsierd aangezien het album is geschreven en geproduceerd door de man die op een minderjarige Aaliyah jaagde, R. Kelly, die ook op de omslag op de achtergrond op de loer ligt. Deze maand staat de omstreden r&b-zangeres voor de rechter wegens aanklachten in verband met seksueel misbruik van minderjarigen, waaronder Aaliyah, die een Jane Doe is in de zaak.

Spotify bevestigde donderdag eindelijk de speculatie en kondigde aan dat het tweede album One in a Million van de Princess of R&B op 20 augustus naar het streamingplatform zou komen, gevolgd door de Romeo Must Die-soundtrack en haar derde album Aaliyah in september. In oktober is Spotify van plan haar postume compilatiealbums I Care 4 U en Ultimate Aaliyah uit te brengen.

Maar de nalatenschap van Aaliyah en directe familieleden lijken gekant te zijn tegen de vrijgave van de discografie van de overleden 22-jarige.

“Al 20 jaar hebben we achter de schermen gevochten, waarbij we schimmige tactieken van bedrog hebben doorstaan ​​met ongeautoriseerde projecten die erop gericht zijn om te bezoedelen”, zei de nalatenschap van Aaliyah in een verklaring. “We zijn altijd in de war geweest over waarom er zo’n vasthoudendheid is in het veroorzaken van meer pijn naast waar we de rest van ons leven al mee te maken hebben.”

error: Kopiëren mag niet!