14 South Park-films zullen de komende 6 jaar debuteren

Fans gaan naar South Park voor minstens 14 speelfilms op Paramount+ dankzij een enorme nieuwe deal getekend door de geliefde seriemakers Matt Stone en Trey Parker.

MTV Entertainment Studios heeft donderdag aangekondigd dat het langlopende animatieprogramma op Comedy Central is verlengd tot 2027, met een geplande 14 films gebaseerd op de serie die in dezelfde periode op de Paramount+ streamingdienst zullen verschijnen.

De eerste twee films gaan eind 2021 in première, net voor het 25-jarig jubileum van de show in 2022.

“Comedy Central is al 25 jaar ons thuis en we zijn erg blij dat ze zich voor de komende 75 jaar aan ons hebben gecommitteerd”, aldus Parker en Stone in een gezamenlijke verklaring.

Sinds de première-aflevering in 1997 werd uitgezonden, heeft South Park het tot de langstlopende scriptprogramma in de tv-geschiedenis gemaakt. De 19-voudige Emmy-genomineerde animatieklassieker – in navolging van vier slecht opgevoede middelbare scholieren in de titulaire stad Colorado – heeft beroemdheden, sociale controverses, politieke schandalen en meer door de cyclus heen geprikkeld.

error: Kopiëren mag niet!