VS ontwikkelen plan om te eisen dat buitenlandse bezoekers worden gevaccineerd, zegt officieel

De regering-Biden ontwikkelt een plan om te eisen dat bijna alle buitenlandse bezoekers van de Verenigde Staten volledig worden ingeënt tegen COVID-19 als onderdeel van het uiteindelijk opheffen van reisbeperkingen die een groot deel van de wereld de toegang tot de Verenigde Staten belemmeren, vertelde een functionaris van het Witte Huis aan Reuters op woensdag.

Het Witte Huis wil reizen heropenen, wat de zaken voor de luchtvaart- en de toeristenindustrie zou stimuleren, maar is niet klaar om de beperkingen onmiddellijk op te heffen vanwege de stijgende COVID-19-caseload en de zeer overdraagbare COVID-19 Delta-variant, zei de functionaris. .

De regering van Biden heeft werkgroepen van verschillende instanties die werken “om een ​​nieuw systeem klaar te hebben voor wanneer we reizen kunnen heropenen”, zei de functionaris, eraan toevoegend dat het “een gefaseerde aanpak omvat die na verloop van tijd zal betekenen, met beperkte uitzonderingen, dat buitenlanders die naar de Verenigde Staten (van alle landen) moeten volledig worden gevaccineerd.”

Het is niet duidelijk of die vereiste zou betekenen dat alleen door de VS goedgekeurde vaccins zouden worden geaccepteerd. De Astra-Zeneca-prik is nog niet goedgekeurd in de VS.

Meer dan 70% van de Amerikaanse volwassenen heeft ten minste één dosis van het Covid-19-vaccin gekregen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: