Pompeo kreeg $ 5.800 whisky cadeau uit Japan, maar waar is het?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei woensdag dat het onderzoek doet naar de schijnbare verdwijning van een fles whisky van bijna $ 6.000 die meer dan twee jaar geleden door de regering van Japan aan de toenmalige staatssecretaris Mike Pompeo is gegeven. Pompeo weet niets over het geschenk of een onderzoek, zei een vertegenwoordiger.

Het Office of Protocol van de afdeling is verplicht om geschenken die aan Amerikaanse functionarissen worden gegeven te registreren en hun dispositie bij te houden. Ontvangers hebben de mogelijkheid om geschenken van een bepaalde waarde over te dragen aan het Nationaal Archief of een andere overheidsinstantie of ze voor persoonlijk gebruik te kopen door de afdeling Treasury voor hun waarde terug te betalen.

De Japanse whisky werd getaxeerd op $ 5.800 en werd in juni 2019 aan Pompeo gepresenteerd, vermoedelijk toen hij het land die maand bezocht voor een Group of 20-top die ook werd bijgewoond door president Donald Trump. Maar in tegenstelling tot andere geschenken, zei de afdeling dat er geen gegevens waren over wat er met de fles was gebeurd.

error: Kopiëren mag niet!