Orquestra Alafa viert 25-jarig bestaan

De Surinaamse muziekgroep Orquestra Alafa viert haar 25-jarig bestaan. Op 4 augustus 1996 werd Orquestra Alafa opgericht door trombonist Rudi Spa. De oprichting had als basis, een droom om een dans- en show- muziekformatie samen te stellen. Een muziekgroep bestaande uit muzikanten waaronder blazers die muzieknoten konden lezen en muzikanten die uit het hoofd konden spelen, een muzikale kruisbestuiving.

De groep bestond in eerste instantie uit een grote blaassectie van 6 tot 7 blazers, 2 gitaristen, een drummer, een skratyidron bespeler, een toetsenist, en 3 vocalisten. Het bijzondere van Alafa is behalve de grote blaassectie ook een uitgebreid repertoire bestaande uit kaseko, calypso, bolero soul en merengue.

Hoogtepunten Orquestra Alafa:

Suriname
Een optreden in het voorprogramma van Mighty Sparrow in 1997. In1999 voor Caricom-leiders op het bordes van het presidentieel paleis; begeleiding van twintig soul-artiesten in NIS (Nationaal Indoor Stadion) in verband met het 1ste lustrum van de formatie in augustus 2001; begeleiding van de Amerikaanse soulartiesten Percy Sledge en Swamp Dogg in NIS op 18 juni 2005 met als musical director Stan Lokhin; de vele dansavonden in de Saramacca-bar en op de Pier van Torarica en de vele optredens op verjaardagfeestjes in Paramaribo en de districten. Een mobiel optreden op een soundtruck in verband met 150 jaar Keti Koti. 

Buitenland
Optredens tijdens het Suriname-weekend in augustus 2006 te Cayenne; 3 optredens op Curaçao in verband met 1 juli herdenking (2013, 2014, 2015); Optreden in augustus 2013 tijdens the Heritage month op Trinidad & Tobago.

Orquestra Alafa zet voort in de muziekscene en blikt terug op bijzondere momenten. De groep heeft recent afscheid moeten nemen van drummer tevens zanger, Orlando Guno Souprayen. 

FOTO: Alafa 25 jaar geleden in Theater Thalia met als 1ste op de tweede rij oprichter Rudi Spa tijdens het begeleiden van een soulartiesten.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: