Lukaku vertelt Inter dat hij terug wil naar Chelsea

Romelu Lukaku komt steeds dichter bij een sensationele terugkeer bij Chelsea.

De Belgische aanvaller maakte een ommezwaai op zijn eerdere belofte om bij Inter Milan te blijven nadat hij de Italiaanse club woensdag had laten weten dat hij deze zomer weer naar Chelsea wil, meldt Simon Johnson van The Athletic.

Chelsea heeft al twee aanbiedingen gedaan voor de 28-jarige, maar de club is er naar verluidt van overtuigd dat een derde bod van meer dan £ 100 miljoen voldoende zal zijn om de deal te voltooien.

Lukaku verklaarde eerder deze zomer publiekelijk dat hij bij Inter wilde blijven voor het seizoen 2021-22, en zei dat hij blij was bij de Serie A-club na het winnen van de landstitel vorig seizoen. Zelfs het vertrek van Antonio Conte stond zijn aanvankelijke plannen om in Milaan te blijven niet in de weg.

Maar een benadering van zijn voormalige club lijkt Lukaku van gedachten te hebben doen veranderen, waarbij Chelsea een “enorm” contractaanbod voorbereidt om hem terug te laten keren naar Stamford Bridge, volgens Johnson.

Chelsea gaat Lukaku naar verluidt een langdurig contract aanbieden ter waarde van 12 miljoen euro per seizoen.

Hoewel Lukaku Chelsea niet op de beste voorwaarden verliet, staat hij te popelen om terug te keren en samen te werken met manager Thomas Tuchel, voegt Johnson eraan toe.

Lukaku speelde tussen 2011-14 voor Chelsea, maar speelde slechts 15 wedstrijden voordat hij werd verkocht aan Everton. Later kwam hij bij Manchester United, maar verhuisde in 2019 naar Inter na een rampzalige periode van twee jaar op Old Trafford.

Inter zou Lukaku liever behouden, maar financiële problemen hebben de club genoodzaakt te overwegen om deze zomer de loonsom met 15-20% te verlagen. Inter verkocht Achraf Hakimi in juli voor € 60 miljoen, maar er worden meer vertrekken verwacht.

Lukaku eindigde vorig seizoen als tweede onder de Serie A-scorers met 24 doelpunten in 36 optredens.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: