Grealish klaar voor recordbrekende verhuizing van £ 100 miljoen naar Manchester City

Manchester City staat op het punt om Jack Grealish over te nemen van Aston Villa in een deal die de spelmaker de duurste Britse voetballer ooit zou maken en het transferrecord van de Premier League zou verbreken, volgens David Ornstein van The Athletic.

Behoudens onverwachte haperingen, zal Grealish een vijfjarig contract tekenen met de Premier League-kampioenen nadat de twee clubs een vergoeding van £ 100 miljoen waren overeengekomen.

City hoopt de overstap af te ronden vóór de Community Shield-bijeenkomst van zaterdag met Leicester City, meldt Mark Ogden van ESPN.

De Welshe aanvaller Gareth Bale is de duurste Britse speler in de geschiedenis sinds zijn transfer van £ 85 miljoen naar Real Madrid acht jaar geleden van Tottenham Hotspur. Het huidige hoogste bedrag dat een Premier League-ploeg voor een speler heeft betaald, kwam toen Paul Pogba in 2016 terugkeerde naar Manchester United voor £ 89 miljoen.

Grealish, een Villa-fan uit zijn jeugd die de club vanaf zijn zesde vertegenwoordigt, beloofde afgelopen september zijn toekomst aan de Villans toen hij een verbeterd vijfjarig contract tekende. Hij kreeg nieuwe voorwaarden aangeboden voordat hij eerder deze zomer bij het Engelse EK 2020-team kwam, maar Villa was niet bereid hem in de weg te staan ​​als ze een geschikt bod zouden ontvangen dat zou voldoen aan Grealish’ wens om Champions League-voetbal te spelen.

Villa lijkt zich al te hebben voorbereid op het vertrek van Grealish. Emiliano Buendia arriveerde in juni uit Norwich City voor ongeveer £ 33 miljoen, en Leon Bailey werd woensdag overgenomen van Bayer Leverkusen voor een gerapporteerde £ 30 miljoen. Het team van Dean Smith miste de ondertekening van Emile Smith Rowe toen de 21-jarige een nieuw contract tekende bij Arsenal, maar de club kon zijn interesse in Burnley’s Dwight McNeil vergroten nadat hij de meevaller van de Grealish-beweging had verzameld.

Ongelooflijk, het verwerven van Grealish is misschien niet de duurste zomertransfer van City, omdat ze in verband worden gebracht met een benadering van Harry Kane van Tottenham Hotspur. De aanvoerder van Engeland miste twee dagen training terwijl hij probeerde een transfer van de Spurs af te dwingen, maar zijn vraagprijs van 160 miljoen pond zou te veel kunnen zijn voor City.

Grealish heeft de neiging om aan de linkerkant van Villa’s aanval te opereren, een plek die momenteel Phil Foden of Raheem Sterling inneemt bij City. Maar bronnen vertelden Sam Lee van The Athletic dat Pep Guardiola van plan is hem in te zetten als een nummer 8, roterend met Ilkay Gundogan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: