Biden keurt zijn eerste wapenverkoop aan Taiwan goed

De regering van Biden heeft haar eerste wapenverkoop aan Taiwan goedgekeurd, een potentiële deal van $ 750 miljoen die bedoeld is om Taiwan beter in staat te stellen een Chinese landinvasie af te wenden.

Het pakket bevat 40 155 mm M109A6 middelgrote zelfrijdende houwitsersystemen en bijna 1700 kits om projectielen om te zetten in nauwkeurigere GPS-geleide munitie.

Het Taiwanese ministerie van Defensie sprak donderdag in een verklaring “oprechte dankbaarheid” uit aan de Amerikaanse regering en zei dat de verkoop de grondtroepen zou helpen hun “capaciteit voor snelle reactie en vuursteun” te vergroten.

Het nieuwe pakket volgt op spraakmakende verkopen aan Taiwan, goedgekeurd in het laatste jaar van de regering-Trump, waaronder 66 nieuwe model F-16 Block 70-vliegtuigen van Lockheed Martin Corp. en een potentiële verkoop van Boeing Co. verdediging.

Sinds 2010 hebben de VS meer dan $ 23 miljard aan wapenverkopen aan Taiwan aangekondigd.

Zoals de meeste landen hebben de VS geen formele diplomatieke banden met Taiwan, maar zijn ze wettelijk verplicht om het door China opgeëiste eiland de middelen te geven om zichzelf te verdedigen en zijn ze de belangrijkste internationale steunpilaar, tot woede van Peking.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: